• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Erbaş: Çocuklarımızı Kur'an'a uygun bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Sabah Namazı Buluşması'nda gençler ve çocuklarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Çocuklarımızı Kur'an'a uygun bir hayata sahip olacak özellikte yetiştirmemiz gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Sabah namazını kıldırdıktan sonra bir konuşma yapan Erbaş, Kur'an'ın, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderildiğini belirterek, "Daha iyi Müslüman olabilmemiz, yaratılış halimizi, o güzelliğimizi, ahsen-i takvim özelliğimizi devam ettirebilmemiz için Kur'an-ı Kerim'de Rabbimizin emirleri ve nehiyleri var. Emirlerini yerine getirmemiz, yasaklarından da uzak durmamız gerekiyor. İşte bunun için çocuklarımızı, gençlerimizi Kur'an'a uygun bir hayata sahip olacak özellikte yetiştirmemiz gerekiyor" hatırlatmasında bulundu.

Çocuklarıyla birlikte camiye gelen aileleri tebrik eden Erbaş, ailelerin çocuklarıyla camilere gitmelerinin oluşturduğu güzel manzaranın önemine vurgu yaptı.

"İlim irfan sahibi bir ümmete sahip olmak istiyoruz"

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'de yer alan öğütleri hatırlatarak, "Yeryüzünde insanoğluna nasip olabilecek Peygamberlikten sonra en önemli özellik, ilim ve hikmet sahibi olmaktır. Biz gençlerimizi ve çocuklarımızı böyle yetiştirmek istiyoruz. İlim, irfan, bilgi ve hikmet sahibi olan gençlerden oluşan bir topluma sahip olmak istiyoruz. Böyle bir ümmete sahip olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Namazın ifade ettiği anlama değinen Erbaş,

"Peygamber Efendimiz "Namaz dinin direğidir." buyuruyor. Bu açıdan namaz çok önemlidir. Namaz, ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza etmenin bir yoludur. Namazla, oruçla, zekatla, iyilikle haramlardan uzak durarak ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza edebiliriz. Derdimiz bu, Rabbimizin yarattığı şekliyle özelliğimizi devam ettirmek, çocuklarımızı, gençlerimizi muhafaza etmeye gayret etmektir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir