• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DİKKAT ABD UYARIYOR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU   I  HABER YORUM

Basına düşen bir haberde ABD’nin vatandaşlarını uyardığı şu şekilde geçiyordu:

“ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı uyarıda, vatandaşlarının, Türkiye'de bazı illere seyahat etmemesini istedi. Uyarıya gerekçe olarak ise "terörizm’ ve güvenlik güçlerinin ‘keyfi gözaltıları" gösterildi.

Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırındaki bölgelerinin terörizm dolayısıyla riskli olduğu belirtilen uyarıda, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine de gidilmemesi istendi.

Uyarıda, söz konusu bölgelerde terörist grupların saldırılarını sürdürdüğüne ve turistik bölgeler ile seyahat ve alışveriş merkezleri, yerel hükumet binaları, oteller, kulüpler, lokantalar, ibadet yerleri, parklar, sportif ve kültürel faaliyetler, eğitim binaları, havaalanları ve diğer kamuya açık yerleri hedef aldığına dikkat çekildi.”

Şimdiye kadar yaşanan tecrübeler ışığında şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki “ABD, CIA’nın raporlarına dayanarak vatandaşlarını uyarıyorsa ya orada bir şeyler planlanıyordur ya da oranın yönetimine istenileni yapması için ihtar yapılmaktadır. Yani falan meseleyi istediğimiz gibi yap yoksa anlarsın!” denilmektedir.

Bu  tür uyarılardan sonra genelde çeşitli terör olaylarının meydana geldiğini belirten analistler asıl ABD'den ve onun istihbaratından korkulması gerektiğini vurguluyorlar. "ABD uyarıyorsa bu işte bir bit yeniği var, dikkat etmek gerekir!” diyorlar.

Aslında bu uyarılar Türkiye ve benzeri ülkeler için iyidir denilebilir. En azından ABD’nin yakında bir şeyler karıştıracağını anlamış oluyorlar. Bununla birlikte insanın aklına bazı sorular takılmıyor değil. Mesela:

-Tüm dünyada bu uyarılar bu şekilde anlaşılmasına rağmen ABD hala suret-i hak’tan görünerek bu tür uyarıları neden yapıyor öyleyse?  Tüm dünya’ya ve hususen istihbarat örgütlerine gücünü mü göstermiş oluyor?

-ABD uyarırken özellikle vatandaşlarının nerelere gitmemesi gerektiğini de belirtir. Biz de kendi vatandaşlarımızı “ABD bir şeyler yap(tır)abilir buralara ya gitmeyin ya da giderseniz dikkatli olun” konusunda uyarsak olur mu?

- ABD’nin yamacında kullanabileceği çok sayıda örgüt/çete bulunmakta. Hatta bir süre önce İçişleri Bakanı “Biz ABD’nin (FALAN ÖRGÜT) ile görüştüğünü biliyoruz…” diyerek bir örgütü işaret etmişti. Tabii bu söylemden sonra kimse çıkıp “Eee ABD Büyükelçisini çağırıp nota verdiniz mi?” diye sor(a)madı. Acaba bu uyarıların akabinde maazallah bu örgüt çıkarsa ABD’den hesap sorulacak mı?

-ABD uyarılarından sonra dediği gibi bir saldırı vs. gerçekleştiğinde CIA pişkince çıkıp “Biz söylemiştik!” diyebiliyor. Acaba bir gün bir ülke çıkıp “Siz söylemediniz bilakis SİZ yaptınız!” diyebilecek mi?

Bu haberler de ilginizi çekebilir