• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
GÖZALTI SONRASI KALP KRİZİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

İhvan’dan Abdullah Mursi’nin şüpheli ölümüyle ilgili açıklama

GÖZALTI SONRASI KALP KRİZİ

Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan ve 17 Haziran’da mahkeme salonunda Şehid olan Muhammed Mursi’nin küçük oğlu Abdullah Mursi, şüpheli bir şekilde vefat etti. Abdullah Mursi’nin ölümüyle ilgili çarpıcı bilgiler veren İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, “Ölmeden önce gözaltına alınmıştı. Polis merkezinden çıktık sonra fenalaşıp hastaneye kaldırılıyor. Biz bu ölümün şüpheli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

ŞEHİD MURSİ’NİN EN KÜÇÜK OĞLUYDU

Mısır'da mahkeme salonunda şehid olan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin küçük oğlu Abdullah Mursi, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Mursi'nin büyük oğlu Ahmed Mursi, "Kardeşi Abdullah'ın geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini" söyledi. Necla Mahmud ile evli olan Muhammed Mursi'nin, Ahmed, Şeyma, Üsame, Ömer ve Abdullah adında 5 çocuğu vardı. Abdullah Mursi, babası Muhammed Mursi'nin vefatının ardından Facebook hesabından, Darbeci Sisi ve diğer yetkilileri babasını öldürmekle suçlayan paylaşımlarda bulunmuştu.

mithad haddad

“BABASININ HALEFİ OLABİLECEK BİR KONUMDAYDI”

Gazetemize konuşan İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, Abdullah Mursi’nin ölümüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Şehid Muhammed Mursi’nin oğlu Abdullah Mursi’nin ölümünün farklı boyutları olduğuna dikkat çeken Mithat Haddad, “Öncelikle bu ölümün sorumlusu darbeci Sisi’dir. Şehid Muhammed Mursi bu ailenin en kıymetli üyesiydi. O hayatını kaybettikten sonra babasının sorumluğunu ailenin en küçük üyesi olan 24 yaşındaki oğlu Abdullah üstlendi. Bu sorumluluğuyla cunta rejiminin hedefindeydi. Daha önce de çok büyük baskılara maruz kaldı. Çok ilginç bir iftirayla gözaltına alındı. Kendisi uyuşturucu kullanmaktan gözaltına alındı. Fakat herkes de biliyordu ki Abdullah Mursi asla böyle bir şeye tevessül etmez. Tabii bu iftira kendisini çok yıprattı. Çok iyi bir terbiye almış bir insandı ve babasının halefi olabilecek bir konumu vardı. Bu yüzden böyle bir suçlama onu çok yıpratmıştı. Bu suçlamadan serbest kalmasına rağmen üzerinde ciddi bir baskı oluşturmuştu.” ifadelerini kullandı.

“KALP KRİZİ OLDUĞUNDAN ŞÜPHELİYİZ”

Abdullah Mursi’nin ölümüyle ilgili çarpıcı bilgiler veren Haddad, “Vefat etmeden önce bize gözaltına alındığı bilgisi geldi. Cunta rejimi tarafından Kahire polis merkezinde 3 saat boyunca gözaltında tutuluyor. Gözaltından çıktıktan sonra arabada kalp krizi belirtileri ortaya çıkıyor. Hemen hastaneye kaldırılıyor. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Abdullah Mursi kurtarılamadı. Biz bunun gerçekten kalp krizi olduğundan şüpheliyiz. Ama eğer bir kalp krizi bile olsa bu onların zulmünün sonucu olduğunu biliyoruz. Ama önemle üzerinde durulması gereken husus gözaltına alındıktan sonra böyle bir durumun ortaya çıkmasıdır.” diye konuştu.

“TÜM DÜNYAYI BU ZULME KARŞI SES ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUM”

Bütün vicdan ehli insanlara seslenen Haddad, şöyle konuştu: “Bu bir zulümdür. Bir aile hedef alınıyor. Bunun vebali herkesin üzerindedir. Tüm Müslümanları, tüm dünya kamuoyunu bu zulme tepki göstermeye davet ediyorum. Mısır cuntasının bu zulmüne tepki gösterilmeli ve yaşanan zulümlere bir an önce son verilmelidir.”

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Mısır’da savcılık önceki gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Muhammed Mursi’nin küçük oğlu Abdullah’ın (25) ölüm nedenini soruşturuyor. Mursi ailesinin avukatı Abdulmunim Abdulmaksut, savcılığın sabahın erken saatlerinden itibaren Abdullah Mursi’nin ölüm sebebini soruşturmaya başladığını belirtti. Abdulmaksut, ailenin savcılığın soruşturmasını tamamlayıp cenazenin defni için izin vermesini beklediğini aktardı.

Abdullah Mursi’nin, Babasının şehadetinden bir ay sonraki duygu ve kararlılığını anlatan şiiri:

Babacığım

Defnedildiğin gün

Kalbim de gömüldü

Allah'a yemin olsun ki baba

Gönlüm şifa bulmaz

Kırık ruhum onmaz

Hüznüm geçmez

Sana ve yoluna erişmedikçe!

Hayata rağbetim hiç kalmadı artık

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir