• DOLAR 32.33
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2297.658
  • ...
"Kulluğumuzun en güzel göstergelerinden biri namazıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından Ağustos ayının "Namaz ayı" olarak ilan edilmesi münasebetiyle Siverek'te 15 gün süren "Hayat Namazla Güzeldir" temalı etkinlikler kapsamında program düzenlendi.

6-10 yaş arası çocukların katıldığı programda çocuklara abdest ve namaz ile ilgili bilgiler verildi.

Etkinliklerin sonunda ise Ayvanat Mahallesinde bulunan Halid Bin Velid Camiinde final programı yapıldı.

Sunuculuğunu Merve Öztürk ve Sevgi Işık Akarsu'nun yaptığı program, Recep Öztürk tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

İlahi ve şiirlerin okunduğu programda çocuklar cemaat halinde namaz kılarak renkli görüntüler oluşturdular.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mustafa Özoruç, namazın İslam'daki önemine değindi. Namazın kulluğun önemli bir göstergesi olduğunu vurgulayan Özoruç, "Bizler Allah'a kulluk ve ibadet etmek için yaratılmış olan mahlûklarız. Rabbimiz Kur'an'ı Kerim'de, 'Ben insanları ve cinleri yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım' (Zariyat 56) buyurmaktadır. O halde kulluğumuzun en güzel göstergelerinden biri namazıdır. Eğer İslam'ı tek bir kelime ile anlatmaya çalışırsak yine cevabımız 'namaz' olacaktır. Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır: 'Namaz dinin direğidir' yani namaz olmadan din tek başına eksik kalır ve yıkılmaya mahkûmdur. Namaz iman ile küfrün arasındaki en önemli çizgidir." şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında namazın ruhun gıdası olduğunu belirten Özoruç, "Yüce Rabbimiz insanı ruh ve cesetten yaratmıştır. Nasıl ki bedenin sağlıklı olması için yeme, içmeye ve türlü vitaminleri ihtiyacı varsa; ruhunda sağlıklı ve huzurlu olması namaz, dua ve zikre ihtiyacı vardır. İnsan ruh ve cesetten yaratılmıştır. Beden kirlendiği zaman insan onu yıkayarak temizleyebilir. İnsanların işlemiş olduğu günahlardan dolayı da ruh kirlenir. Peki, ruh nasıl temizlenecek? Ruh da ancak namaz, dua, tövbe ve istiğfarla temizlenir. Peygamberimiz şöyle buyurmaktadır: 'Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, vücudunda kirden bir şey kalır mı? Beş vakit namaz işte bunun gibidir. Allah beş vakit namazla günahları silip yok eder.' buyurmaktadır.  Bundan dolayı namaz cennetin anahtarı sayılır." diye konuştu.

Programda sonunda etkinliğe katılan çocuklara ve gelen misafirlere çeşitli hediyeler verildi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir