• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
STK’lardan su kesintisine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş ve Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir, yazılı açıklama yaparak Dicle EDAŞ ile Batman Belediyesi arasındaki elektrik borcu yüzünden iki gündür suyun kesilmesine tepki gösterdiler.

Su kesintilerinin Batman’ın sahipsizliğini ortaya koyduğunu belirten Güneş, “Batman’a çok yazık ettiniz. Batman’ın sahipsiz bir il olduğunu herkes kendi gözüyle gördü ve ne yazık ki, 2 gündür ilimizde su akmıyor. Biz burada özellikle belediyeyi suçluyoruz. Siz daha öncesinden bunun tedbirini niye almadınız? Niye duyuru yapmadınız? Hiç bir şey insan sağlığından önemli değildir. İki gündür vatandaşlarımız perişan oldu. Bir sözüm de DEDAŞ’a olacak. Allah’tan korkmuyor musunuz? DEDAŞ’ın vatandaşlarımızı susuz bırakması gerekmezdi. Belediyenin başka bir malvarlığına haciz getirebilirdiniz. Sayın milletvekilleri sizler ne yapıyorsunuz? İnsanlar su akmamasından dolayı ibadetlerini yapamaz oldular.” dedi.

İki gündür Batman’da yaşanan su kesintisinin halka kesilmiş en büyük ceza olduğunu söyleyen Padir ise şunları söyledi, “Yetkililer DEDAŞ’ın belediyeden alacağını tahsil edememesini gerekçe göstermek suretiyle kesinti yaptıklarını belirtiyorlar. Ancak bu tahsilatı yaparken halkımızın bu denli mağdur edilmesi halkımıza yapılmış olan en büyük ceza ve zülümdür. Okulların açılacağı bu yaz sıcağında suya en fazla ihtiyaç duyulan bu süreçte DEDAŞ’ın bu yaptırımına anlam veremiyoruz. DEDAŞ Alacaklarının tahsilini başka yöntemlerle de yapabilirdi. Ancak her şeye rağmen bu yaptırım halkımıza reva görülmemeliydi. Süreç bu aşamaya gelmeden önce belediyenin de bu borcun tahsilini bir takvime bağlayıp gereğini yapması gerekirdi. Kurumların kendi arasındaki kısır çekişmeli alacak tahsilinin yöntemi halka ceza vererek olmamalıydı.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir