• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
İsrail Suriye`ye Özel Birlik Gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gazetenin dünkü nüshasında yer alan habere göre Amerika, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed`i devirmek için Suriyeli muhaliflere silah göndermeye başladı. Gizli gerçekleşen silah sevkiyatının bir ayağının Libya olduğu bildirildi.


Diplomatik kaynaklara dayandırılan habere göre Amerika, Ortadoğu`daki müttefikleri üzerinden Suriye`deki muhaliflere aralarında havan topu, tank savarlar ve uçakların düşürülmesinde kullanılan SAM 7 füzesinin de bulunduğu ağır silahlar gönderdi. Amerika`nın silahları, Libya`nin devrik lideri Muammer Kaddafi`ye ait silah depolarından satın aldığı bildirildi.

Gazetenin iddiasına göre Amerika Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriyeli muhaliflerin askeri kanat komutanlarıyla her gün temas halindeler. ABD`nin, ilerleyen günlerde silah sevkiyatının idaresi ve stratejik tavsiyelerde bulunmaları için çok sayıda danışmanını bölgeye gönderme kararı aldığı öğrenildi.

Gazete, haberin devamında ABD Başkanı Barack Obama`nın ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı`nı (CIA) Suriyeli muhaliflere gizli destek vermek için uzun bir süre önce görevlendirdiğini, Amerikalı özel birlik ve istihbaratçıların uzun bir süredir Suriye`de muhaliflerle çalıştığını hatırlattı.

Fakat özel birlikler ve istihbaratçıların şu ana kadar muhaliflere lojistik ve iletişim alanlarında destek verirken silah gibi ölümcül destekten kaçındıkları belirtildi.

İsrail de Suriye`ye özel birlik gönderdi

Gazete ayrıca İsrail Ordusunun da Suriye`ye gönderdiği özel birlikleriyle kimyasal silah arayışı içerisinde olduğunu yazdı.

Haberde, İsrail`in özel birlikler gönderme kararını, kimyasal silahların bulunduğu iddia edilen depolara hava ve kara saldırısı düzenlenme fikrinin reddedilmesinden sonra aldığı belirtildi.

Gazeteye konuşan İsrail kaynakları, uzay teknolojisi ve insansız uçaklar sayesinde Rusya`dan temin edilen kimyasal silah depolarının nerede olduğunun bilindiğini belirtti.

Sunday Times son olarak Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanma ihtimalinin gerçekleşmesi halinde İsrail ve Amerika`nın koordineli olarak Suriye`ye hava ve kara operasyonu düzenleme kararı aldığını duyurdu. (YDH)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir