• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2495.575
  • ...
İsra - Der`den Başörtüsü Zulmüne Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kısa bir süre önce Van`ın Karşıyaka Mahallesindeki duyarlı gençler tarafından kurulan Van İsra-Der, dernek binasında düzenlediği basın açıklamasıyla Başörtüsü zulmüne tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan İsra-Der Başkanı Erdal Tunuç, Türkiye`de yıllardır bu uygulanın devam ettiğini belirterek, "Öyle görülüyor ki bu zulüm daha da devam edecek. Bu zulmü def etmenin tek yolu da; Müslümanların bir araya gelerek bu zulme sert bir şekilde tepki göstermeleridir" dedi.

Tunuç sözlerini şöyle sürdürdü, "Bizler başörtüsünün Allah(cc)`ın Müslümanlara güzel bir hediyesi olarak görüyoruz. Bunun yırtmaçlı ya da şeffaf elbise gibi şeytanın ve yarenlerinin insanları kandırma araçlarıyla karşılaştırılması bile saçmalıktır."


Neden Bu Sorunu Çözmek İstemiyorsunuz?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in "İsteseydik başörtüsünü tamamen serbest bırakırdık" yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Tunuç, "Bunu istemeleri önündeki engeli anlamış değiliz. Neden Bakan Bey bunu çözmek istemiyor anlayamıyoruz. Başörtüsü en başta çözülmesi gereken bir olaydır. Bunu kendilerinin de itiraf ediyorlar. Bu yüzden biz Müslümanlar bir araya gelerek bu haklı talebimizi en üst platformlara taşımamız gerekir" diye konuştu. (Murat Dalgın, Sedat Karatay-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir