• DOLAR 32.388
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2326.709
  • ...
İşgalci israil`e Bir Tokat da Avrupa Birliği`nden...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Brüksel`de toplanan AB dışişleri bakanlarının Ortadoğu barış sürecine ilişkin kararında, ``AB, İsrail`in Doğu Kudüs dahil Batı Şeria`daki yerleşimleri genişletme planından derin kaygılıdır ve buna şiddetle karşıdır`` denildi.

İsrail`in yeni yerleşimlerle Kudüs`ün ilhakını hedefleyen, ``E1`` adlı planı uygulaması halinde Kudüs`ün iki devletin de başkenti olacağı, İsrail`le yanyana yaşayabilir bir Filistin devleti ihtimalinin zayıflayacağı ve ``soruna müzakerelerle çözüm bulunması umudunun ciddi tehlike altına gireceği`` uyarısı yapılan kararda, AB`nin gelişmeleri bu minvalde değerlendirip uygun şekilde hareket edeceği belirtildi.

AB dışişleri bakanları, Filistin topraklarındaki İsrail yerleşimlerinin ``uluslararası hukuka göre gayrimeşru olduğunu ve barışa bir engel oluşturduğunu`` vurguladı.

AB kararında, Filistin devleti adına topladığı gümrük gelirlerini ve vergileri sahibine transfer etmeyi durduran İsrail`e ``Filistin yönetiminin mali durumuna zarar verecek adımlardan kaçınması`` ve sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısı yapıldı.

Dışişleri bakanları, İsrail`e Gazze`ye insani yardımların, ticari malların ve insanların giriş ve çıkışlarına önşartsız ve daimi olarak derhal müsaade etmesi çağrısında da bulundu.

Gazze`ye silah girişine acilen çözüm bulunmasını da isteyen AB, ilk kez 2005 yılında üstlendiği Refah sınır kapısını gözetim misyonunu (EUBAM Refah) tekrar aktif hale getirmeye hazır olduğunu ilan etti.

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir