• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye yapı sektörünün Ortadoğu ve Afrika ile Gaziantep’te buluşacağı Buıldeast Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve eş zamanlı olarak düzenlenecek. Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı, 03-06 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak fuarlar yapı sektörüne yön veren yerli ve yabancı firmaların buluşma noktası olacak.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve AKORT Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştirilecek fuarlar; yapı malzemeleri sektörü temsilcilerinin ürün, hizmet ve teknolojilerinin sergilenmesinin yanı sıra; üretici ve satıcı firmalarla, sektör profesyonellerini ve yatırımcılarını bir araya getirerek ve Ortadoğu’nun yeniden yapılaşmasında köprü görevi üstlenecek.

Fuarlar üretici firmalara, meslek odalarına, üniversitelerin mimarlık, mühendislik bölümlerine, sivil toplum örgütlerine, kamu kuruluşlarına ve sektör yayınlarına da ev sahipliği yaparak fuar boyunca düzenlenecek etkinlik programları ile yapı dünyasına ışık tutmaya devam edecek. Düzenlenecek sektörel etkinlikler, yeni iş ve işbirliği fırsatları sağlarken, profesyonellere bilgi akışı sağlayacak, yeni iş fırsatları oluşturulmasına katkıda bulunacak.

“FARKLI SEKTÖRLERDE DÜZENLEDİĞİMİZ FUARLARLA ÜLKEMİZE CANLILIK KAZANDIRIYORUZ”

Sanayi ve üretim şehri Gaziantep’in, Ortadoğu Bölgesi’nin yeni ve güçlü buluşma noktası olacağını dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Farklı sektörlerde düzenlediğimiz fuarlarla ülkemiz ve bölgemize sektörel anlamda önemli bir canlılık kazandırmaya gayret ediyoruz” dedi.

Gaziantep’in birçok alanda üretim yapan bir kent olduğunu kaydeden Adnan Ünverdi, “Suriye’de devam eden bu olumsuz durum muhakkak sona erecek ve bu ülke yeniden inşa edilecek. Bu noktada inşaat ve yapı sektöründe tecrübe sahibi olan şehrimiz için önemli bir fırsat doğmuş olacak.  Kentimizdeki firmalarımız yakın komşu ülkelerin yeniden yapılanması ve inşa edilmesine katkıda bulunacak. Bizler bu süreci iyi değerlendirmeli ve bölge ülkelerinin alt ve üst yapısının inşasında çok daha etkin rol üstlenmeliyiz. Bunu yapacak altyapıya ve potansiyele sahibiz” diye konuştu.