• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hakkari dağlarında 'İNEK' görmek istiyoruz 'MANKEN' değil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU    |HABER YORUM

Ajanslara ilginç bir haber düştü. Haberde “Hakkari’nin yüksek tepelerinde moda çekimi!” deniyor. Devamında ise “Hakkari yaylalarının terörden arındırılmasıyla ortaya çıkan güzellikler, modacıların ilgisini çekti! TSK tarafından düzenlenen başarılı operasyonlar,  PKK'nin adeta belini kırdı. Son dönemde hız kazanan operasyonların ardından Hakkari'nin yaylalarında, huzur hakim oldu. 3 bin 800 rakımlı Berçelan Yaylası ile 2 bin 800 rakımlı Şüvekür Yaylası'nda kamp kuruldu ve çekimler yapıldı. Alman ve Çek modellerin yer aldığı çekimler, bölge halkının da oldukça ilgisini çekti.” denilmekte.

Dikkat çekici bir haber, çünkü bu bölgenin huzur ihtiyacı belki de her yerden daha fazla. Buranın insanı çilelerle yoğrulmuş adeta. Gelen vurmuş giden vurmuş deyim yerindeyse.

Bununla birlikte Hakkari ilimiz ve etrafı gerçekten doğal güzellikleriyle meşhur. Ancak benim aklıma takılan başka sorular var.

Mesela:

-Doğal güzellik denince birilerinin aklına neden hemen hinlik gelir?

-Neden hemen cinselliği ön plana çıkarıcı bir aktivite ayarlanır?

-Ya bir FESTİVAL ya bir defile ya bir moda gösterisi! Bunları kim-neden ayarlıyor?

-Sonra çıkıp “Toplum yozlaşıyor, aile bağları kopuyor, genç nesiller avuçlarımızın arasından kayıp gidiyor…” deniliyor. Acaba bu etkinliklerin, görsel fitnenin tesirini ölçen var mı?

-Hakkari ve çevresinin huzur kadar ekonomik kalkınmaya da ihtiyacı var. Ve o dağlarda ekonomik kalkınmanın en kolay yolu “Ya sınır ticaretidir ya da Tarım ve Hayvancılıktır!” –Belli ki bu bir “PR” yani Halkla İlişkiler çalışmasıdır. Bu çalışmayı yapanlar Hakkari'nin güvenli bir yer olduğunu vurgulamak istiyorlar. Biz de inşallah güvenli yer olur temennisindeyiz. Ancak yörenin halkına bir iyilik yapılacaksa ekonomiyi canlandıracak teşvikler yapılmalı, sınır ticaretinin önü açılmalı ve en önemlisi halkın kendi toprağını ekip biçmesi için çiftçi sübvanse edilmeli, hayvancılık geliştirilmelidir.

-Malum bir de kış gelmekte, insanlar sonbahar-kış kreasyonundan çok aş iş derdinde.  

Kısacası Hakkari'nin dağlarında silahlı insanları veya reklam amaçlı 'MANKENLERİ' değil inek, keçi, koyun sürülerini görmek daha iyi olacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir