• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 TED Başörtülüleri Kovdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi ODTÜ`nün bu yıl ikincisini düzenlediği münazara turnuvası, TED`in başörtüsü karşıtlığı yüzünden yarıda kaldı. Olay hakkında TİMETÜRK’e konuşan organizatör Kadir Serdar Zengin, üç günlük münazaranın çeyrek final ayağı TED Ankara Koleji’nde yapılacağını ve  yarışma için her şeyin hazır olduğunu, söyledi. Yarışmaya yoğun ilginin de olduğunu belirten  Zengin,  TED Koleji`ne yarışmanın çeyrek final ayağı için gittiğimizde yetkililer başörtülülerin içeri alınamayacağını, başörtülerini çıkardıkları takdirde yarışabileceklerini bize söylediler.

``BİZİ DIŞARIYA ATTILAR``

Mağdur durumda olduklarını ifade eden Zengin, TED Koleji yetkilileri ve müdürleriyle yaşadıkları kısa süreli tartışma sonucunda ise kendilerini dışarı attıklarını ifade etti.  Organizatör Zengin, sadece bu üç arkadaşımız değil, 150-160 kişi bu konuda mağdur durumdadır.

Zengin, ``Yarışma TED Koleji`nde olmayacağı kesinleşince bizler de ODTÜ`de bazı yetkililerle irtibata geçerek yarışmanın burada yapılabileceğinde karar kıldık``dedi.

TED: SEBEP MEKAN DEĞİŞİKLİĞİ


TED Ankara Koleji`nden bir yetkilinin Timeturk`e verdiği bilgilere göre etkinliğin mekan değişikliğinden dolayı iptal olduğunu ve etkinliğin ODTÜ`de gerçekeleşeceğini bildirdi. İptalin etkinlk yönetimine bildirdiğini ve basına açıklama yapma mecburiyeti olmadığını ifade etti.

Sosyal medyadaki tepkiler ise şöyle:

Kubra SOZER ‏@KbraSzer2
#TEDeyakismadi bu insanlarin baska isi gucu yokmu 1metrelik kumas parcasi turkiyenin sorunu olmamali .. Sorunun daha buyukleri var

Metin Yıkar ‏@myikar
TED`in başörtülüleri almayarak iptal ettiği münazarayı ODTÜ yapacak. Alkışlar ODTÜ`ye. #TEDeyakismadi

Tülin Bulur ‏@TlnBlr
"Özgür olmak birşeydir, özgürleşmek herşey..." diyorlardi, şimdi ne oldu??? Hani özgürlük??? #TEDeyakismadi

Sernur ‏@SernurY

#TEDeyakismadi TED acaba münazaralara katılan öğrencilerin kafatasını filan da ölçüyor mu, renk ayrımı yapıyor mu? Bu devirde bu kafa!

Selim Çam ‏@SelimCam
28 Subat denildiginde aklima cocuk istismari gelir & hislenirim. 28 Subat denildiginde aklima ikna odalari gelir & igrenirim. #TEDeYakismadi

süeda yüksekserefli ‏@sueda599

Başörtülü öğrencilere yapılan 2.sınıf insan muamelesi #TEDeyakismadi ... Cehaletin bu kadarına da pes!

Fatih Tezcan ‏@fatihtezcan
Misafir başörtülüleri okula sokmamak, yıllık Anaokulu ücreti bile 42.000 Lira olan Kemalist Burjuvazi okulu #TEDeyakismadi öyle mi? Niyeki..

Nermin Merve ‏@nerminmerve
Üniversitelilerin yarıştığı ODTU`nün düzenlediği münazara yarışması için TED`e alınmıyoruz.Bahaneleri:Türbanlı arkadaşlarımız #TEDeyakismadi

melik güvercin ‏@melikgvercin

#TEDeyakismadi zihniyetleri değişmedikçe tavırları değişmez bu insanların.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir