• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
Osmangazi`den Suriyeli Sığınmacılara 2 TIR Dolusu Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Osmangazi Belediyesi`nin, Suriye`de yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye`ye sığınan mülteciler için başlattığı yardım kampanyasında toplanan 2 TIR dolusu erzak, Kilis`teki mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Elmasbahçeler Kültür Merkezinde düzenlenen törene katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar`da, Kilis`teki mültecilere gönderilmek üzere toplanan yardım kolilerini işçilerle birlikte TIR`lara yükledi.

 

Osmangazi Belediyesi`nin, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı yardım kampanyasında bin adet battaniye, 500 soba, 75 bin adet yumurta, 3 bin çift çorap ve 55 koli giyim eşyası toplandı. Yardımların sığınmacıların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda toplandığına dikkat çeken Dündar, "Suriye`deki savaştan kaçarak ülkemize sığınan insanlara yardım etmek, gerek belediye, gerek vatandaş olarak insanlık görevimiz. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Suriye`deki olaylar nedeniyle Türkiye`ye çok sayıda sığınmacının geldiğini, bu sığınmacılar birçoğunun Güneydoğu Anadolu bölgemizde, devletimizin ve bölgedeki il valiliklerinin kontrolü altında tutulduğunu dile getiren Dündar, "Ülkelerinde yaşanan vahşetten kaçarak ülkemize sığınan bu insanların bir kısmı sınırda belli bölgelerde tutulmakta. Bu insanların doğal olarak birçok ihtiyacı bulunuyor. Biz de bu talepler doğrultusunda o insanların yardımına koşmak, yanlarında olmak istedik. Öncelikle ihtiyaçlarının ne olduğunu tespit ettik. Bize özellikle mevsim kış olduğu için, giyim, soba ve battaniye talepleri geldi. Kilis valiliği ile görüştük. Bu talepler doğrultusunda, Bursalı hayırseverlerden toplamış olduğumuz yardımları 2 tırla yola çıkartıyoruz. İnşallah Pazartesi günü de Kilis valisi ile birlikte sığınmacılara teslim edeceğiz. Amacımız gelen sığınmacılara bir parça da olsa destek olmak. Tabi ki o bölge insanımızın buralarda da akrabaları var. Onların ve vatandaşlarımızın desteği ile bizlerde belediye olarak bir nebze olsun katkı koymak istiyoruz. Bu da bizlerin yapmış olduğu güzel bir çalışma olarak, hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir