• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
PKK ve Özgürlük?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER | HABER MERKEZİ

FARUK KUZU | HABER YORUM

Büyük Fransız düşünür Roger Garaudy Fransa Komünist Partisinin Politbüro üyesi olarak hayranlıkla gittiği Sovyetlerde Stalin’in gerçek yüzünü görmüş ve daha sonra anılarında Stalin’in bir diktatör olduğunu o zaman anladığını vurgulamıştı.

Türkiye’nin Doğusunda yaşayan Müslüman kardeşlerimiz tam 40 yıldır Pkk zihniyetinin Stalinist olduğunu, eline gücü geçirdiği taktirde çok vahşileşeceğini, hiçbir ahlaki veya hukuki ilkeyi önemsemeden zorbalık yapacağını anlatır. Ancak ne hikmetse onların bu sesine kimseler kulak vermez. Ta ki bu zorbalığa maruz kalıncaya kadar.

Bu yapının zorbalığına uğrayan son kesim Mesrur Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Kürdistan 24 tv oldu. PYD/Pkk yönetimi bu kanalın ofislerinin çalışma izinlerini dondurdu. Kanal şu açıklamayı yaparak Uluslararası kuruluşlardan destek istedi.

"Suriye'nin kuzeyindeki yönetim (PYD/PKK) tarafından çalışmalarımızın engellenmesi, basın özgürlüğü ve demokrasi prensiplerine aykırı olduğu gibi yönetim şekli, birey özgürlüğü ile medya ve siyaset çalışmaları açısından korkunç ve kötü bir işarettir."

Kürdistan Gazeteciler Sendikası, Suriye Kürdistan Gazeteciler Sendikası, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa Dışişleri Bakanlığı, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi, Freedom House Kuruluşu ve basın özgürlüğünü savunan örgüt ve kuruluşlara:…”

-Bundan önce YPG/Pkk kontrol ettiği her bölgede başta İslami kesimler olmak üzere tüm muhalifleri ya katletti ya da sürgün etti. Hal böyle iken bu yapının dün yaptığını bugün de yarın da yapacağını görmemek en hafif deyimle saflık olmaz mı?

-İnsanın ömrü kısadır. Örgüt ve oluşumların da öyle. “İnsanların en akıllısı başkalarının aklından/ tecrübelerinden istifade edendir!” derler. Madem öyle  YPG/Pkk’yi her yönüyle tanıyan onunla muhatap olan insanların anlattıkları ve yaşadıkları yeterince açıklayıcı değilmi?

-Temel felsefesi, “Önce GÜÇ için her şeyi yap, sonra GÜÇ ile her şeyi yap!” olan bir yapı amaçları için ne yapmaz ki?

-Pkk’nin 40 yıldır sıraladığı “Özgürlük, insan hakları, düşünce özgürlüğü, emek v.s gibi söylemlerin romantik olmaktan öte bir anlam ifade etmediği ne zaman anlaşılacak?

Bu haberler de ilginizi çekebilir