• DOLAR 32.552
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2435.614
  • ...
Hafız olmak kadar zordur ama hafız kalabilmek ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı Hoşgör Kur'an Kursları ve Şehitkamil İlçe Müftülüğüne bağlı Eruslu Ashab-ı Suffa Kur'an Kursunda eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olan 85 hafız, dün düzenlenen "35'inci Hafızlık Merasimi" ile icazetlerini almanın sevincini yaşadı.

Programın ardından İLKHA’ya konuşan hafızlar, Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberlemenin çok güzel bir duygu olduğunu ve hafız oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Hafız olmanın mutluluğunu yaşadıklerini belirten hafızlar, hafızlığın en büyük hayalleri olduğunu ve bu hayallerini Allah’ın lütfu sayesinde gerçekleştirdikleri için tarif edilemez duygular içerisinde olduklarını belirttiler.

“Herkese hafız olmayı tavsiye ediyorum”

Hafız öğrencilerden Muhammet Ali Demir, Allah’ın lütfu sayesinde Kur’an-ı Kerimi ezberlediklerini ve hafız olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Gerçekten hafızlık bir tutkudur. Gerek başlangıç süreci gerek sonuna kadar devam etmek önemlidir. Hafızlık heyecanlı bir süreç. Hafızlık gerçekten güzel bir yol ve herkese tavsiye edebileceğimiz bir yol. Bugün elhamdülillah icazetimizi aldık. İnşallah hayat bizi artık nereye götürürse Rabbimizin yolunda devam etmeye çalışacağız. Hafızlığı düşünenlere de kesinlikle tavsiye ediyorum.  Allah’ın izniyle İslam baki kalacaktır, umudumuz bu yönde. Rabbimizin kitabın ezberlemek gerçekten çok güzel bir duygu ve hafızlık inanılmaz bir mucizevî örnektir. Çünkü bir insanın yaklaşık 650 sayfayı aklında tutabilmesi gerçekten o kadar kolay değil. Çünkü her gün az uyku uyuyoruz, zamanımızın çoğunu Kur’an Kerim'e ayırıyoruz. Gençliğimizin baharında nefsin isteklerinden feragat ederek Rabbimizin kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeye kendimizi adamışız.”

“Rabbimizin kitabını ezberlediğimiz için çok mutlu oluyoruz”

Hafız olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Hasan Hüseyin Eker, “Hafız olmanın mutluluğunu anlatacak bir söz bulamıyorum, çok sevinçliyim. Hafız olmak isteyenler çok çalışsınlar ve Allah'a da bol bol dua etsinler. Hafızlık ancak Allah’a dua etmek, çok çalışmakla elde edilir. Hafız olduğum için diğer insanlara göre kendimi daha mutlu ise diyorum. Diğer insanlardan kendimi çok farklı hissediyorum ve Rabbimizin kitabını ezberlediğimiz için çok mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor”

Hafızlık eğitimi için Şırnak’tan geldiğini belirten Ali İmran Ciro da “2015 yılından beri Gaziantep'teyim. Şırnak'ta eğitim şartları iyi olmadığı için ailemde beni Gaziantep'e gönderdi. Gaziantep'te hafız oldum.  Hafızlık benim hayatıma çok güzellikler kattı. Hem şu anda Arapçada öğreniyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçenlerden de Allah razı olsun. Hafızlığın en önemli yönü öğrendiklerini yaşamaktır. Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor. Kur'an-ı Kerim ile amel etmemiz ve yaşamamız gerekiyor.” dedi.

“Bugün bizim en mutlu günümüz”

Hanifi Aslan da hafız olduğu için duygularını dile getirmekte zorlandığını belirterek, “Bugün bizim en mutlu günümüz. 3 senedir çalıştık ve bugün emeğimizin karşılığını aldık. Din konusunda güzel bilgiler elde edindik ve bundan sonraki hayatımızda da daha dikkatli olacağız. Rabbimizin kitabını ezberlemek gerçekten kelimelerle ifade edilecek gibi değil, çok zor.” şeklinde konuştu.

 “Öğrendiklerimizi yaşamamız lazım”

Hafızlık eğitimi için Şanlıurfa’dan geldiğini belirten Ahmet Erdem Gargili ise “Hafız olduğum için çok mutluyum. Çünkü hafız olmak çok güzel bir duygu. Hafızlık asıl şimdi başlıyor. Çünkü öğrendiklerimizi yaşamamız lazım. Kur'an-ı Kerim’i öğrenmek bizim için çok güzel oldu. Kur'an-ı Kerime ezberlediğimiz için insanlar bize saygı gösteriyor, bizim de buna layık olmamız lazım.” diye konuştu.

“Asıl hafızlık bizim için bundan sonra başlıyor”

Hafız olmak kadar hafız kalabilmenin daha önemli olduğunu ifade eden Muhammet Furkan Nohut ise “Hafız olduğum için çok mutluyum. İnşallah diğer dünyada anne ve babama taç giydireceğim, bundan dolayı da çok mutluyum. Allah herkese hafız olmayı nasip etsin. Hafızlık eğitimi bitti ama asıl hafızlık bizim için bundan sonra başlıyor. Çünkü ezberlediklerimizi hayatımızda yaşamamız gerekiyor.”diye belirtti.

Mehmet Mısırlıgil de hafız olabilmek için niyetli, istekli ve azimli olmak gerektiğini belirterek, Allah’ın hafız olmak isteyen herkese nasip etmesi temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir