• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
Namazı öğrenen çocuklar: Namazımızı aksatmadan kılacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kur’an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Merkez Sur ilçesi bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” temalı etkinliğe katılan minik kız ve erkek çocuklar, aldıkları eğitim ve öğrendikleri bilgiler sayesinde bundan sonra namaz kılacaklarını, ibadetlerini aksatmayacaklarını ifade ettiler.

“Hayat Namazla Güzeldir” temalı etkinliğine yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı. Etkinliğe katılıp duygularını İLKHA'yla paylaşan çocuklar, camilerde ve derneklerde namaz kılmayı, Kur'an okumayı öğrendiklerini, bundan sonra da namazlarını aksatmayacaklarını söyleyerek, hayatın namazla güzel olduğuna dikkat çektiler.

"Namaz kıldığımdan dolayı kendimi çok huzurlu hissediyorum"

Namaz kıldığı için kendini huzurlu hissettiğini söyleyen 11 yaşındaki Mustafa Sacid Polat, “Namaz kıldığımdan dolayı kendimi çok huzurlu hissediyorum. 8 yaşında namaz kılmayı öğrendim ve o günden sonra namazlarımı kılmaya devam ediyorum. Arkadaşlarıma tavsiyem; sizlerde namaz kılın ve Allah’ın huzuruna çıkın, cennetini kazanın.” dedi.

Kendilerine yönelik çok güzel program yapıldığını belirten Taha Önder’in yanı sıra birçok katılımcı çocuk da eğitim süresince öğrendiklerini paylaştılar.

Namaz kılmayı, Kur'an okumayı, abdest almayı hocalardan öğrendiğini söyleyen Hanzala Zeren, namaz programına katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

"Namazlarımı sürekli kılacağıma dair kendime söz verdim"

Çocuklarını namaz alıştırmaları için ebeveynlere çağrıda bulunan İlknur Altekin, "Hocalarımız sureler ile ilgili yarışmalar yaptırıyor, oyunlar oynuyoruz. Şimdiye kadar namazımı aksatıyordum. Bundan sonra namazlarımı sürekli kılacağım. Hocaların bize anlattıklarından sonra namazlarımı sürekli kılacağıma dair kendime söz verdim. Anne babalara buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfen çocuklarınızı namaza alıştırın ve yakınınızdaki dernek ve medreselere gönderin.”

Camide namaz kılmayı ve Kur’an okumayı öğrendiğini ifade eden Helal Ezgi de İnşallah bundan sonra da namazlarını sürekli kılacağını kaydetti.

"Camide Peygamberimizin hayatını da öğreniyoruz"

Camide birçok güzel şeyi öğrendiğini söyleyen Beritan Yakutduk ise, "Bizler camilerde abdest almayı, namaz kılmayı, Kur’an okumayı, tecvidi öğreniyoruz, sureler ezberliyoruz. Camide ayrıca Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz. Mesela Peygamberimizin babası Abdullah, annesi Amine, süt annesi Halime'dir." dedi.

Diğer arkadaşının da camiye gitmesini tavsiye eden Şam Hamad da namaz kılmayı, Kur’an okumayı, Arapça yazmayı camilerde ve kurslarda öğrendiklerini ifade etti.

"Arkadaşlarıma abdest alıp Kur’an okumaları, namaz kılmaları çağrısında bulunuyorum"

Hatice Kübra Kozan da duygularını şöyle dile getirdi: "Kur’an-ı Kerim öğrendim, sureler ezberledim. Hocalarımız bize her şeyi çok güzel öğrettiler. Mesela Peygamber Efendimizin Hira mağarasına girmesini hatırlıyorum. Arkadaşlarıma abdest alıp Kur’an okumaları, namaz kılmaları çağrısında bulunuyorum.”

Sehed Hamad ve Melek Çoban da namaz kılmayı, Kur’an okumayı, Peygamberlerimizin hayatını, abdest almayı öğrendiklerini söyleyerek, bundan sonra anne, baba ve kardeşleriyle beraber namaz kılacaklarını belirttiler. (Ramazan Casuk, Ramazan Zeren-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir