• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Allah`ın İnsanlara Vermiş Olduğu Haklar İlke Edinmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yapan Hür-Der Genel Başkanı Av. Şaban Dalgın, insanlığın, Allah`ın insanlara vermiş olduğu hakları 1. ve 2. Dünya Savaşlarında ki büyük felaketlerden sonra yeni yeni görmeye başladığına dikkat çekerek, Allah`ın insanlara vermiş olduğu hakları tanımak, kabullenmek her ideolojinin, her devletin ve her bireyin mutlaka kendisine ilke edinmesi gerektiğini söyledi.
 
Allah`ın İnsanlara Vermiş Olduğu Hakları Görmemezlikten Gelmek Büyük Zulümdür
Allah`ın insanlara vermiş olduğu hakları ve değeri insanoğlunun uzun bir süre materyalist düşünce nedeniyle insanın maddeden ve kendi kendine meydana geldiği gibi iddialarla şimdiye kadar Allah`ın vermiş olduğu hakları görmezden geldiğini ifade eden Av. Dalgın, "Bu nedenle insanlar büyük zulümlere sebep olmuşlar bu görmemezlikten gelen ideolojiler insanlığı yıkmak için uğraşmıştır" dedi.
 
Bahşedilen Hakları Hakkıyla Yerine Getirmek İçin Çaba Sarf Edilmelidir
Bu durumu görmemezlikten gelen devletlerin insanlığı yok etmek için insanların değerlerini, hak ve hukukunu yok eden birer vasıta haline geldiğine vurgu yapan Dalgın, "Bu saatten sonra insanoğlu edinmiş olduğu bu tecrübelerle artık fıtratından mevcut olan insan haklarına ilişkin kendine ayarlamalı, ideolojiler ve devletler Allah`ın insana bahşettiği değeri ve hakkı hakkıyla yerine getirme hususunda çaba sarf etmelidir. Bu çabayı sarf etmeyen devletler, ideolojiler ve bireyler her zaman zulüm eder durumda olacaklardır" diye açıklama yaptı.
 
Genelde bütün devletlerin insan haklarına önem vermesi ve kabullenmesi gerektiğinin altını çizen Dalgın, özelde ise Türkiye Cumhuriyetine seslenerek: "Allah`ın doğuştan insanlara vermiş olduğu inanç hürriyetine saygı göstersinler inanç hürriyeti nedeniyle insanların inancından dolayı giydiği giysilere, başörtüsüne artık karışmaması" ifadelerini kaydetti.

Dalgın son olarak herkesin İnsan Hakları Gününü tebrik etti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir