• DOLAR 32.56
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Terörist israil'den Güney Lübnan’a saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan El-Menar televizyonu, işgal ordusu topçusunun bu sabah Lübnan’ın güneyinde yer alan Şeba Çiftlikleri’ndeki Er-Rus Dağı ve Kfar Şuba Tepeleri bölgelerine saldırı düzenlediğini açıkladı.

Hizbullah’a ait televizyon kanalının haberinde, işgal ordusu topçusunun Golan Tepeleri’nin Ez-Zaura bölgesinden işgal altındaki bölgelere 155 milimetrelik top mermisi attığı belirtildi.

El-Menar televizyonu, düşman güçlere ait olduğunu söylediği bir insansız hava aracının Lübnan’daki Bestara Çiftliği’nin Es-Sindiyan bölgesindeki çalılıklara yangın çıkarıcı madde attığını söyledi.

Bu arada, işgal güçlerinin Hizbullah’ın olası misillemesine karşı Lübnan sınırına ve Golan Tepeleri’ne ek kuvvet sevk ettiği kaydedildi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, işgal rejiminin insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırılara kesinlikle misilleme yapılacağını açıkladı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Golan Tepeleri’nden Yukarı El-Celil bölgesine top, füze rampası ve tank naklettiğini ifade etti.

İşgal ordusunun ayrıca Lübnan sınırı yakınlarında hava sahasını uçuşlara kapattığı, tatbikatları ve izinleri iptal ettiği belirtildi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir