• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Mescid-i Aksa'daki ihlaller Ağustos ayında artarak devam etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs Araştırma Merkezi, bugün yayınladığı raporda, işgal polisi ve askerlerinin de askeri kıyafetleriyle baskınlara eşlik ettiğini açıkladı.

Geride kalan Ağustos ayında, 3 bin 180 Yahudi işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği kaydedilen raporda, Yahudi din okullarından da 150 öğrencinin Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara katıldığı belirtildi.

Kudüs Araştırma Merkezi, geçen ay en kalabalık baskının, Kurban Bayramı'nın birinci günü gerçekleştirildiğine ve fanatik Yahudi haham Yehuda Glick'in öncülük ettiği baskına 1 bin 729 işgalcinin katıldığını bildirdi.

Raporda, işgalci siyonistlerin Ağustos ayında Mescid-i Aksa'da cami cemaatini darp etme ve zorla dışarıya çıkarma gibi bir dizi ihlale de imza attığı ifade edildi.

Kudüs Araştırma Merkezi, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara katılanların sayısının Ağustos ayında dikkat çekici bir şekilde arttığına da dikkat çekti.

Merkez Müdürü Imad Evu Avvad, baskınlara katılanların sayısındaki artışın fanatik Yahudilerin işgal rejimi üzerinde daha çok etkili olmaya başladıklarının göstergesi olduğunu söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir