• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
Katil robotlar Blackwater'la yarışabilecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / FARUK KUZU / HABER-YORUM

Dünya çapında faaliyet gösteren bazı kartellerin gelecek projeksiyonları ürkütücü bir görüntü arz ediyor. Bununla ilgili haberlerden birini de Agence France-Press (AFP) verdi.

Haberde şöyle deniyordu: “Pax'ın raporuna dayandırılan bilgiye göre dünya çapında 50 şirket geliştirdikleri silahların tehlike oranına göre sınıflandırıldı."

Rapora göre, 22 şirket "orta dereceli kaygı" grubunda yer alırken, aralarında Pentagon'a bulut altyapılarını 10 milyar dolara kullanmayı teklif eden Amazon ve Microsoft'un yanı sıra 21 şirket ise "yüksek kaygı" grubunda yer aldı.

Yine "yüksek kaygı" grubunda yer alan ve büyük veri analizi yapan CIA destekli Palantir şirketi, 800 milyon dolar karşılığında askerlere yardım etmek için savaş alanında gerçek zamanlı yapay zeka sistemi geliştirecek.”

Bu teknolojinin arkasındaki görünen yüzler Amazon-Microsoft gibi tanıdık isimler. Tabi ki bu kuruluşlar yapay zeka destekli robotların başı boş bırakılmayacağını söylüyorlar. Doğrusu bu ifade insanı daha çok ürkütüyor. Çünkü asıl tehlike robotlar değil onlara yazılım yükleyen ve “Her şeyi ben kontrol edeceğim!” diyen bu EGOMANYAK kesimdir.

Bu teknolojiye bigane kalmayan işgalci israil'in Harpy adını verdiği otonom bir drone ile bir bölgeye girerek hedefleri kendi seçerek vuran bir sisteme sahip olduğu biliniyor.

Sözün burasında “Katiller Ordusu” olarak bilinen BLACKWATER (şimdiki adıyla ACADEMİA) adlı örgütün Güney Kore’de bir teknoloji firmasıyla anlaşarak sahada kullanmak üzere robot satın alacağını not düşmekte fayda var.

Anlaşılan o ki yakın gelecek robot teknolojisinin çok yoğun kullanılacağı bir dönem olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir