• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
Eğitim Bir Sen: `Devlet Kadınlara Zulmediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Ceylanpınar Eğitim Bir-Sen temsilciliği, Ceylanpınar Gençlik Parkının önünde yaptığı basın açıklamasıyla okullarda başörtüsünü yasaklayan yönetmeliği kınayarak bir an önce bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.
 
Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen ilçe temsilcisi Mustafa Turan, insanların ötekileştirmemesi gerektiğini belirterek, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük çağrısı yaptı.
 
Eşitlik, adalet ve özgürlük istediklerini ifade eden Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eşitlik diyoruz, biz eşitlikte insanların kategorize edilmemesinin başarılı olmak için fırsat ve imkanların herkese eşit bir şekilde olduğuna inanıyoruz. Devletin bütün vatandaşların meşru haklarını iade etmesini özne ve sözde vatandaş ayrımına biran önce son vermesini istiyoruz.
 
Adalet diyoruz, biz adalettin ödül ve ceza dağıtımıyla bunun için de her insana hak ettiği şeylerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz adaletin sadece maddi olgularla sınırlı olmadığına inanıyor, adaletinde özgürlük ve insan hakları gibi dağıtılması gerektiğine inanıyoruz.
 
Özgürlük, adalet ve eşitliğin sürgün edildiği her yerde acıya maruz kalanların çoğu kadınlar ve çocuklar olmuştur. Bütün kirli hesaplar en çok onları vurmuştur. Dün üniversiteye gittiğimizde bizi ikna odalarıyla karşılayanlar bir kalbimizin, bir insanlık onurumuzun, olduğunu düşünmeden ilkel yöntemleriyle bize diz çöktürmeye çalıştılar.
 
"Artık yeter!" diyoruz. Aklımıza, ruhumuza giydirilmeye çalışılan deli gömleklerine "hayır!" diyoruz."
 
"Bizi Bu Yönetmeliklerle Yargılamaya, Ötekileştirmeye Devam mı Edeceksiniz?"
Başbakan Erdoğan`ın "Hiç kimse, iç düşmanlar ihdas ederek milletin hukukunu çiğneyemez. Bu ülkede artık kimse sırtını devlete dayayıp işkence yapamaz, faili meçhullerin üzerini örtemez" şeklindeki sözlerini hatırlatan Turan, "Peki, biz de buradan şunu soruyoruz: Bizi bu vesayetçi bürokrasinin çıkarttığı yönetmeliklerle yargılamaya, ötekileştirmeye devam mı edeceksiniz? O yönetmelik gereği olarak başörtülüleri Meclis`ten, kamuda çalışmaktan men eden yasakları koruyacak mısınız? Devlet artık, bürokratik oligarşinin mi yoksa milletin devleti mi olduğuna karar vermek zorundadır" ifadelerin kullandı.
 
"Başörtüsü, İnancının Gereği Olarak Kadınların Kimliğidir"
Yeni yönetmelikle başörtüsünün imam hatipler ve Kuran-ı Kerim dersi ile sınırlandırıldığına dikkat çeken Turan, "Biz yasaklar kalksın derken yasağı meşrulaştıran bu yaklaşımı da asla kabul etmiyoruz. Bakanlık, bu defoyu tez elden gidermeli; ders merkezli hak kullanımı ayıbından bir an önce kurtulmalıdır.
 
Buradan sesleniyoruz! İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza bu çağdışı yasağı kaldırmalıyız. Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü, inancının gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe insan olarak saygı duymak zorundadır.
 
Basın Açıklamasına katılan kurumlar:
- Anadolu imam hatip lisesi okul aile birliği
- Ensar Der (Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)
- Bil Eğitim Der ( Bilgi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)
- Memur Sen
 
 
Mustafa Kaynak - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir