• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
A`dan Z`ye Dış Ticaret Eğitimi Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Akdeniz İhracatçı Birlikleri bünyesinde hizmet veren AKİB Akademi tarafından düzenlenen ve 5 Kasım 2012 tarihinde başlayan A`dan Z`ye Dış Ticaret Eğitim Programı, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

5 hafta süren programda toplam 58 saatte; İhracat Mevzuatı ve Uygulamaları, İthalat Mevzuatı ve Uygulamaları, Dış Ticarette Ödeme ve Teslim Şekilleri, İhracatta Kullanılan Belgeler, Alınması Gereken İzinler ve Sertifikalar, Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları, İhracatta KDV Uygulamaları, İhracatta Bankacılık İşlemleri, Kambiyo Mevzuatı ve Uygulamaları, Yatırımlarda Teşvik Belgesi Uygulaması ve Yatırım Kredileri, Eximbank Kredi ve Sigorta Uygulamaları, KOSGEB Kredileri, İthalatta Maliyetlendirme, Gümrük Rejimleri (İhracat, Serbest Dolaşım Antrepo, Geçici İthalat, Dahilde İşleme, Gümrük Kontrolü Altında İşleme, Hariçte İşleme, Transit, Vergi Resim Harç İstisnası), İhracatta On-Line Pazarlama Ve Elektronik Ticarete Yönelik Devlet Destekleri, Uluslar Arası Fuarlara Katılım ve Devlet Desteği, Dış Ticarette Anlaşmazlıkların Çözümü ve Uluslararası Tahkim, Lojistik ve Nakliye, Devlet Yardımları ve DİİB Başvurularında Yapılması Gerekenler, Dış Ticarette Standardizasyon ve Kalite Yönetimi, Dış Ticarette Fiyatlandırma ve Pazarlama konuları işlendi.

5 hafta süren eğitim sürecindeki konular ise ilgili kurumlardan gelen yetkililer, konunun uzmanları, öğretim görevlileri ve ihracat ve kurumsal danışmanları tarafından anlatıldı.

Programa katılan kursiyerler program sonunda sertifikalarını Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Emin Arıkan, Veli Ulusoy ve AKİB Genel Sekreteri İsmail Çetin`in elinden aldı.

Hedefi bölge ve Türkiye ihracatını, kalite ve rakamsal anlamda üst seviyelere taşımak olan Akdeniz İhracatçı Birlikleri, ihracatçılarına sunduğu eğitim hizmetlerine AKİB Akademi bünyesinde devam edecek. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir