• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
TBMM`ye SSPE Araştırma Teklifi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve İstanbul milletvekili Dr. M. Sezgin Tanrıkulu, Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastaların sorunlarını tespit etmek, yaşamlarını kolaylaştırmak ve ailelerin sosyal ve ekonomik gereksinimlerini belirlemek amacıyla ile Meclis`e araştırma teklifinde bulundu.

 

Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığı hakkında bilgilere yer verilen teklifte, \"İstatistikî bilgilerin tutulması ve bildirimleri konusunda sağlıklı bilgilerin oluşturulması ve bilimsel araştırılmaların yapılmasının desteklenmesi yönünde kolaylaştırıcı kararlar alınmalı ve teşvik edici çalışmalar yapılmalıdır\" ifadelerinin kullanıldı.

 

Teklifte ayrıca, \"Bu gerekçeler kapsamında, söz konusu hastaların sorunlarını tespit etmek, yaşamlarını kolaylaştırmak ve ailelerin sosyal ve ekonomik gereksinimlerini belirlemek amacıyla Anayasamızın 98`inci, TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105`inci Maddeleri uyarınca Meclis araştırılması açılmasını arz ve teklif ederiz\" denildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir