• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Geleceğin teknoloji yıldızları burada yetişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Deneyap Atölyelerinin önemine vurgu yapan Vali Deniz “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın işbirliğiyle açılan atölyelere çocuklarımız, sınav ve yetenek taraması ile alınıyor. Burada verilen kodlama ve teknolojik programlama eğitimi ile çocukların,  tasarım üretimi alanında yeteneklerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Analitik ve eleştirel düşünmeyi ve çok yönlü problem çözmeyi çocuklarımız bu atölyelerde öğreniyor. Milli teknoloji hamlemizin itici gücü olan geleceğin teknoloji yıldızları burada yetişiyor” dedi.

PROJE TÜRKİYE’NİN 12 İLİNDE UYGULANIYOR

Burada eğitim gören çocukların Türkiye’nin geleceği olduğunu ve atölyelerde teknoloji ile iç içe yetişmelerinin önemli olduğunu ifade eden “Dünyada her alanda acımasız bir rekabet var ama teknolojik alanda ki rekabet daha da fazla. Çocuklarımızın bu atölyelerde yetişiyor olmaları ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Çünkü bu çocuklarımız geleceğin bilim insanı, mucit ve araştırmacısı olacaklar. Çocuklarımızın kendi hayallerini ve tasarladıklarını üretime dönüştürerek anlatmaları ve kendilerine güvenleri çok güzel.  Deneyap Atölyeleri çok önemli bir proje ve şuanda Türkiye’nin 12 ilinde uygulanıyor. 440 öğrenci içerisinden seçilen 160 öğrencimiz 3 yıl süre ile bu atölyelerde eğitim alacaklar. Çocuklarımız, Türkiye’nin belki de Dünyanın geleceğine yön verecek teknolojik buluşları Deneyap Atölyeleri sayesinde gerçekleştirecekler” dedi.

3 YILLIK EĞİTİM

Ziyaret sonrasında Vali Deniz, Deneyap Atölyesinde eğitim alan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören öğrenciler 3 yıl boyunca; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama, İleri Robotik Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ve Mobil Uygulama, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Yapay Zeka alanında eğitim alacaklar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir