• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Tunus`ta Diktatör Gitti Din Dersi Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tunus`ta devrimin en çok katkıda bulunduğu alanlardan biri eğitim oldu. Nisan ayında Zeytuna Medresesi`nin açılmasıyla başlayan süreç, Tunuslu Müslümanların çocuklarına serbestçe eğitim verebilmesinin yolunu açtı.

Ülkedeki medreselerin tekrar açılması, devletin tek tip eğitim üzerindeki tekeli kaldırarak özel okullara eğitim izni vermesi, öğrencilerin hem İslam`la hem de kültürleriyle yakın bir ilişki kurabilmesinin yolunu açtı.

Özellikle okul öncesi eğitim veren kurumlardaki artış, alınan din eğitimine karşı çıkan bir çok kişinin tepkisine dahi yol açtı. İslam`ı öğrenmesi için okul öncesinde ebeveynleri tarafından ana okullarına gönderilen öğrencilerin Kuran-ı Kerim`i ve basit akaid kurallarını öğrenmesi ülkede bazı grupları rahatsız etti. Tepkinin bir diğer nedeni ise devletin bu okullara dair herhangi bir yasal düzenleme yapmamış olması  ve bunun ülkede bir kaosa sebep verebileceğinin düşünülmesi oldu.

Tunus`ta 100 yıldır uygulanan ana okulu sistemi devrimden önce de vardı. Ancak devletin yoğun baskılarının ortadan kalkması cemaat ve farkılı görüşlerin eğitim alanında da kendilerini göstermesine vesile oldu.

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir