• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Bingöl`de `Okullar Hayat Olsun` Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - \"Okullar Hayat Olsun\" projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde bir toplantı gerçekleşti.
Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Muhittin Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü Bekir Pala, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, Bingöl Belediyesi temsilcisi Solhan ve Genç Belediyesi temsilcisi, 7 İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Orman İşletme Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Merkez 7 İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü KEP Proje Birim Üyesi ve pilot Okul Müdürleri katıldı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetlerinden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, \"Okullar Hayat Olsun\" projesi kapsamında pilot okul olarak seçilen iki okulun hafta sonları ve tatillerde, okul derslikleri kütüphaneleri, Bilgi Teknoloji Sınıfları, çok amaçlı salonları, spor alanları ve bahçeleri öğrenciler ve mahallelinin kullanımına açıldığını söyledi.

 

Proje kapsamında Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyet İlkokulu ve Vali Güner Orbay Ortaokulu bahçelerine kilit taşı döşemesi yapılırken, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından okullara 2090 adet fidan yardımı yapıldı.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından 1125 İlkokul, Ortaokul öğrencisine giyim yardımının yanı sıra, proje kapsamında 330 kurs açıldı.

Sarı: ``Okullar Milletin Malıdır``

Okulların milletin malı olduğunu ifade eden Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı:\"Eğitim, insana ve topluma bir şekilde hayat veriyorsa, dolayısı ile okullar da hayat olmalı. Yerel sahiplenme ve her şey halka hizmet içindir gibi farklı kavramlarla tanışıyoruz. Okullarımız milletin malıdır. Milletin malı milletten esirgenmez. Mesela kütüphanelerden, okul bahçelerinden, bilgi teknoloji odalarından milletimiz de sağlıklı bir şekilde yararlanabilmelidir. Kütüphanelerimiz vatandaşın kolay ulaşabileceği yerde olmalıdır. Bu durum yerel sahiplenme dediğimiz, mahallenin okuluna sahip çıkma fırsatını da beraberinde getirir.\" Dedi.
Okullar hayat olsun projesinin Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, katılımcı gönüllü belediyeler işbirliğinde geliştirildiğini belirten Sarı şöyle konuştu: \"Bingöl merkezde 2 okulun pilot okul olarak projede yer aldığını söyleyen Sarı, \"Okullar Hayat Olsun Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonları ve yaz aylarında belediyelerle işbirliği yapılarak mahallelinin hizmetine açılması yaşam alanlarına dönüştürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi amaçlanmaktadır.\" dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce projenin tüm taraflara duyurusunun yapıldığını ifade eden Sarı, protokol imzalanan paydaşlarla gerekli görüşmelerin yapıldığını ve Bingöl Belediyesiyle İşbirliği Protokolü imzalandığını belirterek Okullar Hayat Olsun Projesinin Bingöl`e hayırlı olmasını diledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir