• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Moldova Milli Günü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Aynı zamanda Türkiye-Moldova Karma Ticaret ve Ekonomi Komitesi (KTEK) Eş Başkanı olan Bakan Koca, resepsiyonda katılımcılara hitap etti. Resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Moldova arasında köklü ve tarihi bağların olduğunu belirten Koca, "İş birliğimiz karşılıklı saygı ve güven çerçevesinde, sağlam temellerde ilerlemektedir. İlişkilerimiz Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında Moldova’ya gerçekleştirdiği ziyaret ile stratejik ortaklık seviyesine yükselerek layık olduğu düzeye kavuşmuştur." dedi.

İki ülke arasındaki karma ticaret ve ekonomik komisyonu Türkiye tarafı eş başkanlığını kendisinin yürüttüğünü hatırlatan Bakan Koca "Ülkelerimiz arasında 2016 yılında imzalanan serbest ticaret anlaşması, ticaret hacmimize olumlu katkılar sağlamaya devam etmektedir. Tabiatıyla potansiyelimizi daha etkili şekilde kullanmak için çalışıyor ve ticaret hacmimizi, bir milyar dolar hedefine çıkarmayı arzu ediyoruz. Aynı durum yatırımlar için de geçerli." ifadelerini kullandı.

Türkiye şirketlerinin Moldova’nın önde gelen yatırımcıları arasında olduğuna da dikkati çeken Koca, bu yılın şubat ayında uygulamaya konulan kimlikle seyahat imkanının, halklar arasındaki ilişkileri artıracağına ve dostluğu sağlamlaştıracağına inancının tam olduğunu belirtti.

Koca, "TİKA, Moldova’nın genelinde hayata geçirdiği projeler ile Türk halkının Moldovalı dostlarının refahına olan katkılarına aracılık etmeyi sürdürecektir." dedi. (İLKHA)