• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
MERSİN - Kahire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Idress Elbasha başkanlığındaki Kahire Ticaret Odası Heyetini, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kasım Tanrıöver, Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Durdu, Ayhan Kızıltan ile Ufuk Maya karşıladı.


Mısır`daki değişimden memnun olduklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, \"Mersin, Türkiye`nin dışa açılan kapısı. Bizler Mısır`ı da Türkiye`nin Ortadoğu`ya açılan kapısı olarak görüyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz kısa döneme değil çok uzun bir döneme dayanıyor. İskenderiye Ticaret Odası ile aramızda işbirliği protokolü imzalandı. ASCAME`de sizlerle beraber çalışıyoruz. İmzaladığımız protokolün işbirliklerini daha da artıracağını düşünüyorum. Mersin`de önümüzdeki yıl 7-8 Şubat tarihlerinde Mısır ve Türk firmalarının karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi hedef alan bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sizleri bu organizasyonda görmek isteriz\" dedi.


Mersin`in kendilerinin şehri olduğunu söyleyen Kahire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Idress Elbasha, \"Birlikte işbirliğinde bulunmayı ekonomik bir İslami güç olarak görüyoruz. Eskiye dayanan kültürel ve akrabalık yakınlıklardan, Mısır halkı Türk halkını başka bir halk olarak görmez, kendine kardeş olarak görür. Ticaret, toplumları birbirine bağlayan bir etkendir. Bu protokol de aramızdaki işbirliğini her konuda artıracaktır. Kahire Ticaret Odası olarak sizlerle her konuda işbirliğine açığız. Sizleri de Kahire`ye bekliyoruz\" diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)