• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Keşmir'de hayatın normale döndüğü yalanı tutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan'ın ilhak ettiği Cammu ve Keşmir yönetiminin, okulları açarak Keşmir'deki normalliği geri getirme yönündeki gösterisi, olaylar yüzünden gelmeyen öğrencilerle fos çıktı.

Geçtiğimiz hafta hükümet vadide ilk ve orta okulların açıldığını duyurdu ancak başkentte hiçbir öğrenci derslerine giremedi. IANS, Tyndale Biscoe, Mallinson, DPS ve Ulusal Okul gibi bazı önde gelen Srinagar okullarını ziyaret etti ancak hiçbirinde öğrenci bulamadı.

Öğrencilerin sokaklarda yaşanan polis şiddetinden uzak durmak için okula gitmemesi üzerine "19 ve 20 Ağustos'ta yapılacak LKG'ye giriş ertelendi. Yeni tarihler daha sonra açıklanacak, ” açıklaması yapıldı.

Mallision'da okul yeni kabuller için yen tarih açıklayacağını duyurdu.

Delhi Devlet Okulu'ndan (DPS) bir memur, “Öğretmenler okula geliyor, ancak öğrenciler gelmiyor” dedi.

Hükümet, Srinagar'ın çoğu bölgesinde trafiğin hareketine ilişkin kısıtlamaları kaldırmış olmasına rağmen, her an patlak verebilecek olan şiddet tehlikesi korkusu, çoğu aileyi huzursuz etti ve çocuklarını göndermeye cesaret edemediler.

Khanyar'ın eski şehir bölgesindeki Abdul Rasheed, “Çocuklarımı okula göndermek öncelik değil, şu an için öncelikli olan can güvenliği, durum normale döndükten sonra sadece okula göndermeyi düşünebiliyorum” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir