• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 10 Aralık 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM; `OCAK AYI KUR AN MEALİ SINAVI YAPILACAK`
Kur`an Nesli Platformu`nun daha önce duyurusunu yaptığı ülke geneli Kur an İkliminde Her Aya Bir Sınav adlı programın sekizinci sınavı Ocak ayının ilk haftasında yapılacak.

`AK Parti Sözünde Durmadı‏`
Batman Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulhakim İçer, AK Partinin başörtüsünü yasakladığını ifade ederek hükümetin acil durum düzeltmesi yapması gerektiğini belirtti
.
BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ; `KCK BASKINI: 31 GÖZALTI`

Batman`da KCK adı altında yapılan baskınlarda 31 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Batman Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Başkanlığı, Meya-Der ve Kürdi-Der`e baskın düzenledi.

`Yasa Uzatılmazsa İşçi Çıkışları Kaçınılmaz Olacak`
MÜSİAD`dan teşvik yasasına uzatma talebi MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 5084 ve 5615 sayılı Teşvik Yasasının en az 3 yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ; `BAŞKENTTE BATMAN LOBİSİ TARTIŞILDI`
Batman Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB eğitim kompleksi imza töreni için Başkant Ankara`da bulunan Batmanlı siyasetçi, bürokrat, işadamları ve gazetecileri, Recep Usta`da ağırladı.

`Semazenler Batman`da Döndü`
Medeniyetler arası Mevlevi Kültürü musikisi ve sema topluluğu, Hz. Mevlana Celalettin-i Rumi anma etkinlikleri kapsamında Batman Park AVM`de sema gösterisi yaptı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ; `YENİ `KCK` DALGASI!`
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)Batman İl Örgütü,Kurdi-Der, Meya-Der, Barış Anneleri İnisiyatifi ve bazı sivil kuruluşlara yapılan baskınlarda onlarca kişi gözaltına alındı.

`SP Hükümeti Eleştirdi`
Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe toplantısı yapıldı. Toplantıda, başörtü sorunundan, NATO ile Türkiye`nin durumu, BDP`li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılma meselesine kadar bir çok konu ele alındı.


BATMAN UMUT GAZETESİ; `HAVA KİRLİLİĞİ HASTALIK YAYIYOR`
Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Op Dr Adnan Tuna, hava kirliliğinin sebep olduğu akciğer rahatsızlığı nedeniyle servislerde aşırı yoğunluğun oluştuğunu söyledi.

`Sason Kaymakamı`ndan, Yoksul Aile ve Engellilere Ziyaret`
Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, yoksul aileyi ve engellileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ; `EĞİTİM KOMPLEKSİ İÇİN İMZALAR TAMAM`
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin (TOBB) Batman`a yaptıracağı 16 derslikli Anadolu Lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonu için Ankara`da Batman Valiliği ve TOBB arasında protokol imzalandı.

`MÜSİAD`dan Teşvik Yasasına Uzatma Talebi`
MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 5084 ve 5615 sayılı Teşvik Yasasının en az 3 yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi.


BATMAN GAZETESİ; `TOKİ SAKİNLERİ SANDIK BAŞINA GİTTİ`
Sorunlarının halledilmesini ve idareciler tarafından muhatap alınmalarını isteyen Kuyubaşı TOKİ sakinleri halk oylamasına gitti.

`İşadamı Şeyhmus Acar Kaçırıldı`
Otomobiliyle Midyat ilçesinin Kayabaşı köyüne giden ilimizin tanınmış simalarından işadamı Şehmus Acar, yola taşlarla barikat kuran yüzü maskeli kişiler tarafından durduruldu.


BATMAN POSTASI GAZETESİ; `HER ŞEY BEYİNDE BAŞLAR VE BEYİNDE BİTER`
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından \"beyin ve davranış\" konulu seminerde konuşan Yrd.Doç. Dr. Psikolog Saliha Antar, insanın evrensel bir varlık olduğunu ve her şeyin beyinle başlanıp, beyinle bittiğini belirtti.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ; `TERÖR EĞİTİMLE BİTER!`
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin(TOBB) Batman`a yapacağı Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksinin protokolü törenle imzalandı.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ; `FIRINCILARIN ZAM BEKLENTİSİ`
Batman`da sayıları 150`yi bulan fırıncılar, ekmeğin gramajını yeniden belirlemek için bir araya geldi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)