• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
Borç Yüzünden Denizaltılarını Satıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunan medyasında yer alan haberlerde, hükümetin, Atina yakınlarındaki askeri Skaramanga Tersaneleri`nin finans sorununa çözüm olarak, Yunan Deniz Kuvvetleri`ne ait ikidenizaltıyı satışa çıkarmayı tasarladığı, konunun koalisyon hükümeti ortakları ve ana muhalefet Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) yetkilileriyle ile görüşüldüğü belirtildi.

Atina`da yayımlanan Kathimerini gazetesi, mali sıkıntı içerisinde bulunan Skaramanga Tersaneleri`nin ekonomik ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili uzmanlar tarafından önerilen dört alternatif çözümden biri olan denizaltıların satılmasının hükümet tarafından ağırlıklı olarak benimsendiğini duyurdu.

Yunan medyasında daha önce çıkan haberlerde, Yunanistan`ın, 214 tipi yeni denizaltılarından en az ikisini ve bazı eski denizaltılarını satmayı planladığı, konuyla ilgili Polonyalı yetkililerle temaslarda bulunulduğu ileri sürülmüştü.

Yunanistan`da, aylardır maaşlarını alamayan tersane işçileri, Ekim ayında Savunma Bakanlığı binasını basmışlar, bir korgeneralin ikna çabalarının işe yaramaması üzerine olaya müdahale eden polis 150 kadar sendikalı işçiyi gözaltına almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir