• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Kadınlardan okuma-yazma kursuna ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te ilerlemiş yaşlarına rağmen okuma azmiyle dolu kadınlar, Şahinbey Belediyesi tarafından açılan kursta okuma yazma öğreniyorlar. Okuma-yazma kurslarına yoğun ilgi gösteren kadınlar, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın Türkiye genelinde başlattığı okuma yazma seferberliği ile birlikte Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerine gelen kadınlar, okuma ve yazma öğrenmenin yaşının olmadığını gösteriyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dinimizin ilk emrinin "Oku" olduğunu ve belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, “Sosyal tesislerimizde birçok dalda kurs veriyoruz. Bunlardan en önemlisi okuma ve yazma kursu. Özellikle bayanların okumayı öğrenip yazabilmelerini istiyoruz. Onların yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz." dedi.

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Hasan Celâl Güzel Gençlik Merkezi’ne okuma yazma öğrenmek için gelen kadınlar ise bu kursla birlikte hayatlarının birçok alanında önemli değişikler olduğunu dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir