• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Patriot`a Karşı `İskender`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Arap Baharı ile alevlenen Ortadoğu`da Soğuk Savaş adeta yeniden yaşanıyor. Suriye sınırına yerleştirilecek olan Patriot`lara, Rusya`da `hipersonik` karşılık geldi.

NATO`nun Türkiye`ye savunma amaçlı Patriot füzesavar sistemi gönderme kararından sonra, Rusya`nın Suriye`ye İskender füzesi yolladığı ileri sürüldü.

`Rıza Halili` takma ismini kullanan ve Pentagon`a danışmanlık yapan eski CIA görevlisi, bu iddiasını, İran Devrim Muhafızları`nın yayın organlarından `Masregh Haber Ajansı`na dayandırdı.

HİPERSONİK FÜZELER

Masregh Ajansı`nın haberine göre, Rusya, Türkiye`den Suriye ile krizi tırmandırmamasını istedi. Ancak, Türkiye`nin NATO`dan Patriot füzelerini talep etmesinden sonra, Rusya ilk parti İskender füzelerini Suriye`ye gönderdi. Karadan-karaya fırlatılan İskender füzeleri `hipersonik` olmaları ve yaklaşık 700 kilo ağırlığındaki savaş başlığını saniyede iki kilometre süratle taşıyabilme kapasitesiyle tanınıyor.

Masregh, Rus Donanması`na ait gemilerin İskender füzelerini Tartus`ta Suriye`ye teslim ettiğini belirtti. Masregh, "İskender füzeleri, Beşar Esad rejiminin istikrar ve güvenliğinin Rusya`nın kırmızı çizgisi olmaya devam ettiğini gösteriyor" yorumunda bulundu.

Rıza Halili, Rusya`nın attığı bu adımın sadece Türkiye`nin değil İsrail`in de güvenliğini tehdit ettiğini ve bu ülkelerin yeniden strateji ve savunma hesapları yapması gerektiğini kaydetti. Masregh`de daha önce yayınlanan yorumlarda, Suriye konusunda ABD ve İsrail çok sert bir dille uyarılmıştı.

Moskova, geçmişte, ABD`nin Polonya`ya füze savunma sistemi yerleştirmesi halinde, Kaliningrad`da İskender füzeleri konuşlandırma tehdidinde bulunmuştu.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir