• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
"Mazlum Yemen halkını unutmayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnsani Yardım Vakfı'nın kurban çalışmaları kapsamında bayramdan 10 gün önce Yemen'e giden İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila bu hafta sonu Şanlıurfa'ya döndü.

Yemen'de yapmış oldukları yardım çalışmaları ve Yemen'deki son durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Atila, Yemen'deki durumun çok vahim olduğunu, mazlum Yemen halkının unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

İHH'nın bu seneki kurban organizasyonunu "İyilikte Payınız Olsun" sloganıyla, yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 93 ülke ve bölgede gerçekleştirdiğini belirten Atila, İHH'nın hayırseverlerin destekleriyle 51 bin 447 hisse kurbanı, 2 milyon 57 bin 880 ihtiyaç sahibine ulaştırdığını söyledi.

Kurban Bayramı öncesinde Yemenli mağdur ailelere gıda yardımında bulunduklarını belirten Atila, "İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Temsilciliği olarak Yemen krizinin başladığı ilk günden bu yana her türlü insani yardım faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Kurban Bayramı öncesi bölgede 2 hafta boyunca bizatihi bulundum. Bayram'dan önce Yemen'in Marıb, Seiyun ve birçok bölgede binin üzerinde aileye gıda yardımında bulunduk. Pirinç, bulgur, şeker, un, yağ, bakliyat, bebek maması ve çeşitli gıda maddelerinden oluşan gıda paketlerini bölgede muhacir durumuna düşmüş Yemenli kardeşlerimize dağıttık." şeklinde konuştu.

Yemen'in tüm şehirlerde kurban çalışması yaptıklarını özellikle belirten Atila, "Kurban Bayramı'nı Yemen'deki kardeşlerimizle birlikte idrak ettik. Türkiye'de ve başka ülkelerden, Yemen'de kesilmek şartıyla bizlere bağışta bulunan, vekâletlerini bize veren kardeşlerimizin kurbanlarını, Yemen'in tüm şehirlerinde kestik. Kestiğimiz kurbanları paylara ayırarak, her aileye uygun şekilde dağıttık. Yemen genelinde İHH olarak bu yıl 3 bin 650 kurban keserek etlerini kardeşlerimize dağıttık. Bize bağışta bulunan tüm bağışçılarımıza Yemenliler adına, mazlumlar adına şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

"Gönül coğrafyamızın önemli parçalarından olan Yemen'i unutmayalım"

Yemen'deki son duruma değinen Atila, "Yemen'de 2014-2015 yıllarında başlayan iş savaş, maalesef halen devam ediyor. Çeşitli bölgelerde çeşitli gruplar ağırlıklarını sürdürüyorlar. İHH olarak siyasi gelişmelerden uzak bir şekilde sadece insani yardımlarla alakalı çalışmalar yapmaktayız. Biz bu bölgelerde hangi gruptan olursa olsun o insanların masumiyetine ve mahrumiyetine bakarak yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yemen halkı çok zor durumdadır, tıpkı Suriye halkı gibi, hatta bazı bölgelerde Suriye halkından daha vahim durumdalar. İnsani temel ihtiyaçların karşılanamadığı, suyun, hijyenik ortamların ve barınma mekanlarının olmadığı yerlerde çoluk-çocukları ile yaşamaya çalışan binlerce hatta yüzbinlerce aile var. Türkiye'deki, Müslümanlara buradan sesleniyoruz; Allah rızası için mübarek bir belde olan Yemen'imizi unutmayalım. Gönül coğrafyamızın önemli parçalarından olan Yemen'i ve halkını unutmayalım. Yemen halkının da sizlere selamları var. Türkiyeli Müslümanlardan yardım beklediklerini defalarca bize söylediler." ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir