• DOLAR 32.343
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2240.887
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon tek haneli rakama inecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da ilk olarak Tonya ilçesindeki açılış törenine katıldı. Törende, enflasyon, turizm ile eski eşi tarafından vahşice öldürülen Emine Bulut hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin bu yıl turizmde patlama yaşadığını, şu anda 52 milyon turistin Türkiye’de misafir edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Karadeniz şu anda turist kaynıyor. İnanıyorum ki şu anda bu yayladaki konaklama başka olacak. Ama bizim Trabzon merkezdeki otelleri arttırmamız lazım. Valimizle de gelirken yolda bol bol bunları konuştuk. İnşallah otellerimiz ne kadar artarsa turistler daha fazlasıyla Trabzon’a gelecek. Hele hele bu yayla evlerini gördükleri zaman da durum çok daha farklı olacak" dedi.

Emine Bulut’un öldürülmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların "idam idam" seslenişleri üzerine, şöyle konuştu: "İdam kararını ben Cumhurbaşkanı olarak tek başıma verme yetkim yok, bu Parlamentodan gelecek, Parlamentodan geldiği zaman benim onaylama yetkim var, Parlamentodan çıkıp geldiğinde ben onaylayacağımı daha önce size söyledim zaten. Hele hele son Emine Bulut Hanımefendiyle ilgili olay yenilir, yutulur bir olay değildir, bu ciddi bir vahşettir, bu alçaklıktır, bu adiliktir, buna ne derseniz deyin az kalır. Onun için babasıyla da görüştüm ve tabi ki bunu vicdanımızın da kabul etmesi mümkün değil, hukukun da bunu kabul etmesi mümkün değil."

"Enflasyon tek haneli rakama inecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomide her gün müjdeli haberler alıyoruz, kurun nispeten stabil hâle gelmesi, faiz indirimi, inecek, enflasyon tek haneli rakama inecek, bunun müjdesini veriyorum. Yatırımların, ticaretin, sanayi üretiminin, inşaatın ve tüm sektörlerin fark edilir şekilde yükselişe geçtiğini görüyoruz. Milletimizin istiklal ve istikbal davası yanında, iş ve aş meselesi de her zaman önceliklerimizin en başında yer almıştır, aynı şekilde devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmasının ardından beraberindekilerle kurdele kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da yapımı tamamlanan eserlerin açılışını yaptı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir