• DOLAR 32.338
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2246.473
  • ...
Robot trafik polisleri Çin’de göreve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Robot trafik polisleri Kuzey Çin bölgesinin Hebei eyaletinde görev yapmaya başladı. Bu trafik robotları, Büyük Veri, Yapay Zeka, Bulut Bilişim ve Lazer Tabanlı Navigasyon uygulamalarının bir araya getirilmesi sonucu ortaya çıkabildi.

Kuzey Çin'deki Handan Halk Güvenliği Bürosu bu hafta başında robotların üç farklı tipini gerçek hayatta kullandı. Bu üç trafik robotunun her biri belirli bir işlev ve amaç için tasarlandı.

İlk tip robot, sarı üniforma ve beyaz şapka içinde oldukça akıllı görünen bir yol devriye robotu.

Taşıtlardaki sürücüleri belirleme becerisine sahip olan bu robotlar sürücülerin kurallara uymaması durumunda kanıt sunmak için fotoğraflar çekiyor.

İkinci tip, insanların temel sorularını cevaplayabilen ve gidecekleri yöne yönlendiren trafik tavsiye robotu.

Üçüncü tip robot ise bir kaza durumunda insan polislerin kazayla ilgilendiğini sürücülere bildiren bir kaza uyarı robotu.

7/24 ÇALIŞABİLİR OLACAKLAR

İnsanların aksine bu robotlar gün içerisinde herhangi bir mola vermeyecekler ve 7/24 çalışabilir olacaklar. Handan Halk Güvenliği Bürosu yetkilisi Li Huai, robotlara yeni beceri ve fonksiyonların yakında ekleneceğini de söyledi.

Robot polisler henüz insan trafik polislerinin yerini alabilecek kadar kapasiteye sahip değil. Dolayısıyla şu anlık insan polislere yardım ediyorlar ve işlerini kolaylaştırıyorlar.

Ancak ilerleyen yıllarda teknolojinin ilerlemesiyle ve daha da karmaşık hale gelmesiyle robotların insan polislerin yerini almaları o kadar da imkansız durmuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir