• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
HRW: Arakanlı Müslümanlar yaşamlarını korkunç koşullarda sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları İzleme Örgütünden (HRW) yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin Müslümanları köylerle kamplara hapsettiğine ve hareket özgürlüklerini kısıtladığına dikkat çekildi.

Myanmar hükümetinin, Arakanlı Müslümanlara yönelik insan hakları ihlallerinin altında yatan nedenleri ortaya çıkarmak veya koşulları iyileştirmek için harekete geçmediği belirtilen açıklamada, bu kişilerin yeterli gıda, tıbbi bakım ve eğitim dâhil temel insani hizmetlerden, geçim yollarından ve özgürlüklerinden yoksun bırakıldığı vurgulandı.

Açıklamada, Myanmar hükümetinin 21 Haziran'dan bu yana basın çalışanları ve yardım görevlilerinin Arakan eyaletine girişine kısıtlama getirdiği, 9 kentte internet karartması uyguladığı hatırlatıldı.

Myanmar hükümetine Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen suçların araştırılması yönündeki uluslararası çabaları engellemeye son vermesi çağrısı da yapılan açıklamada, bağışçıların ve ilgili hükümetlerin, temel insan haklarının korunması, kurbanlar için uluslararası hukuka olanak tanıması ve Arakanlı Müslümanların onurlu, gönüllü geri dönüşlerinin güvence altına alınması için Myanmar'a baskı yapılması istendi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir