• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Davutoğlu: Defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyasi gezilerine devam eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sakarya'da yaptığı bir konuşmada, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimleri arasını işaret ederek sarf ettiği "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözleri tartışma başlattı. Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli'yi bu dönemle ilgili isim vererek eleştirdi.

7 Haziran 2015 seçimlerinde Davutoğlu'nun başında olduğu AK Parti, Meclis çoğunluğunu kaybetmişti.

1 Kasım'da yenilenen seçime kadar devam eden süreçte yapılan koalisyon görüşmeleri de başarısız olmuştu.

Bu dönemde Türkiye tarihinin en kanlı intihar saldırısı olan Ankara gar saldırısı dahil olmak üzere güvenlik zaafı iddialarının gündeme geldiği birçok olay yaşandı.

Davutoğlu, Sakarya'da yaptığı konuşmada, bu dönemi "Türkiye tarihinin en kritik dönemlerinden biri" olarak tanımladı ve şunları söyledi:

"Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride birgün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden, aylardan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır."

Sözlerinin devamında MHP Genel Başkanı'nı eleştiren Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin birlikte hükümet kurma tekliflerine "hayır" diyerek "terörle mücadelede yalnız bıraktığını" savundu.

MHP'den son günlerde gelen saldırılara yanıt verdiğini söyleyen Davutoğlu, "Sergiledikleri tavrı hatırlamak zorundalar" dedi.

BAHÇELİ NE SÖYLEMİŞTİ?

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştiren Ahmet Davutoğlu'nu, MHP lideri Bahçeli, yaptığı bir yazılı açıklama ile eleştirmişti.

Bahçeli, kayyım kararını eleştiren Abdullah Gül'ü de kast ederek, "Geçmişleriyle çelişen, bir zamanlar taşıdıkları tarihi görevlerle tezada düşen bu iki şahsın hükümete duydukları husumet gözlerini kör, vicdanlarını da esir etmiştir." demişti.

Devlet Bahçeli, Ahmet Davutoğlu için daha önce de "Serok Ahmet" ifadesini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir