• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Alman İçişleri Bakanlığı Raporu: PKK, 2018’de Avrupa’da 25 milyon Euro topladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir raporda, PKK'nin Almanya'da 14 bin 500 üyeye sahip olduğu dile getirilerek, 25 milyon euro'yu bulan bir para trafiğinin olduğu ileri sürüldü.

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ve ülkenin iç güvenliğiyle ilgili en önemli raporu olan Anayasayı Koruma Raporu'nda, PKK ile ilgili bazı bilgiler ve belgeler yer aldı.

Raporda, Almanya'da 14 bin 500 PKK üyesinin bulunduğu belirtilirken, bunların şiddete eğilimli olduğunun altı çizildi.

PKK bölümü yaklaşık 20 sayfa yer aldı. Raporun başında PKK'li sayısı ve yıllar içindeki durumu ele alınırken, Almanya'da eylemlere katılım sayısının yıllar içinde düştüğü, Kürt açılımı döneminde ise arttığı vurgulandı.

PKK'NIN ALMANYA YÖNETİM ŞEMASI

Raporun 246'ncı sayfasında yer alan bilgilere göre PKK,  Almanya'da 9 eyalet yönetimi ve 31 bölge yönetimi belirledi.

Hepsinin başına farklı kişiler getirildi ve bunların görev zamanları, hiyerarşileri, kimlere karşı sorumlu olacakları belirlendi. Bu oluşumlar ve eylemler için PKK'nin kendi kurduğu çatı organizasyonlarını veya dernekleri kullandığı vurgulandı.

MADDİ KAYNAKLARI AÇIKLANDI

Raporda, PKK'nin maddi kaynak sağlama faaliyetleri de yer aldı. PKK'nin 2018'de Almanya'dan 14 milyon Euro, tüm Avrupa'dan 25 milyon Euro topladığı kaydedildi.

Örgütün para kaynağının bağışlar, üyelik aidatları, yayınların satışından gelen paralar ve etkinliklerden elde edilenler olduğu açıklandı.

Paraların kontrolünün ise PKK-Kader'in, maliye ve finansbürosu EMB tarafından yapıldığı yazıldı.

Rapora göre 2018'de PKK üyelerinin karıştığı suçların sayısı bin 873 olarak belirlendi. Bu sayı 2017'ye göre yüzde 82,2 oranında artış gösterdi.

"PKK, ALMANYA İÇİN TEHDİT POTANSİYELİ"

İçişleri Bakanlığı'nın raporunda, PKK için “Almanya için tehdit potansiyeli” diye ayrı başlık da açıldı. Raporun 250'nci sayfasında şöyle denildi:

“PKK, Almanya'da en çok üyesi olan ve etkili güce sahip dış kaynaklı aşırı organizasyondur. 2018‘de yeni üyeler kazanamasalar da bağlı kitleleri harekete geçirme güçleri vardır.  Türkiye,  Suriye'ye bir operasyon düzenlerse, Almanya'da güvenlik durumu kötüleşecektir. Bunlar ve karşıtlarının eylemleri yaygınlaşır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir