• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
İTTİHAD-UL ULEMA heyetinden Silvan’a taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Reşikê (Gökçe Tevek) köyünde üç ailenin karıştığı silahlı kavgada biri kadın 6 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi yaralanmıştı. İTTİHAD-UL ULEMA üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet acılı ailelere taziye ziyaretinde bulundu.

Konuyla ilgili, taraflardan hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarını dinleyen heyet, başsağlığı dileyerek üzüntülerini dile getirdi.

İTTİHAD-UL ULEMA üyeleri, bu vesileyle bir kez daha bölgede faaliyet yürüten ilmi camialara büyük görev düştüğü kanaatine vardıklarını belirttiler.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Konuyla ilgili, taraflardan hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarını dinledik. Silvan'ımız adına hepimizi derinden yaralayan bir olay olmuş maalesef...

Tekrardan hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Taziyeye her kesimden yoğun bir katılım sağlanmıştı. Herkes aynı şeyleri söylüyordu, bizlere yakışmadığını belirtiyordu.

Bu vesileyle bir kez daha bölgemizde faaliyet yürüten ilmi camialara gerçekten büyük görev düştüğü kanaatine vardık."

Hatırlanacağı üzerine Silvan ilçesine bağlı Reşikê (Gökçe Tevek) köyünde Poyraz ile Tekin aileleri arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi ölmüştü. Olay saatlerinde araya girerek ortalığı sakinleştirmeye çalışan Narin ailesi de kurşunlara hedef olmuş ve 5 kişi daha hayatını kaybetmişti. Üç ailenin karıştığı silahlı kavgada 6 kişi ölmüş aralarında ayakta tedavi görenlerin de olduğu 14 kişi yaralanmıştı. (Ramazan Zeren-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir