• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Kürd- Türk  Kardeşliği Neden Sansürleniyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Doğruhaber / Faruk Kuzu  -Haber yorum

Yıllardır bu ülkede İslami kesimler Türklerle Kürdlerin kardeş olduğunu konuşur, anlatırlar. Bu Kardeşliği vurgulamak, güçlendirmek için özellikle Malazgirt Zaferi ve Çanakkale Destanı örnek gösterilir. Ulusalcı ve Irkçı zihniyet ise ısrarla bu iki savaşta Kürdlerin varlığıyla ilgili doneleri örtbas eder.

Dün yine Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferinin 948. Yıldönümü kutlandı. Ajanslara haber düşüldü.

“Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü kutlamaları başladı
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki '1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı'nın kurulduğu Çarho mevkiinde etkinlik yapıldı.”

Etkinlikte siyasi parti temsilcileri tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı, parti liderlerine selamlar ve övgüler gönderildi.

Bunlar sıradanlaşan kutlamalar. Benim merak ettiğim:

-“Bu kutlama alanlarında neden tarihi bilimsel veriler ışığında Malazgirt Zaferinin ötesi berisi, İslam Ordusuna katılanların mensubiyetleri, sayıları, işlevleri, savaştan sonraki konumları v.s anlatılmaz? Mesela bu savaşa katılan Mervani Kürdlerinin tam sayısı bir türlü açıklanmamaktadır.

-“Neden Malazgirt Savaşının Anadolu’nun İslamlaşmasının başlangıcı olmadığı, Anadolu’nun  çok önceden İslam ile iç içe olduğu anlatılmaz?”

-“Neden Alparslan gibi büyük bir komutanın Cuma hutbesinde söyledikleri, kefen giydiği, şehadet aşığı bir Müslüman olduğu ön plan çıkarılmaz da devamlı askeri dehası vurgulanır?”

-“ Neden bu zafer sonrası İslam Coğrafyasının yaşadığı sevinç hiç anlatılmaz?

Bu haberler de ilginizi çekebilir