• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
Bisiklet yol yarışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştireceği Türkiye Şampiyonası "3'üncü Etap Puanlı Bisiklet Yol Yarışmalarına" Türkiye genelinde 30 ilden 450 sporcu katılımıyla Perre Antik Kent'inde start verdi.

Adıyaman'ın tarihi dokularının bulunduğu Perre Antik Kent'inden başlayıp Girik Kanyonu, Cendere Köprüsü'nü dolaşıp gelecek olan sporcular bir yandan yarışırken diğer yandan da tarihi mekânları ziyaret etmiş olacak. Sporcuların olası bir duruma karşı güven altına alınabilmesi adına ambulans, jandarma ile beraber diğer bazı araçlar da yarışmacılara eşlik etti.

Adıyaman'da ilk kez düzenlenecek olan bisiklet yarışması hakkında bilgi veren Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "İlimizde bisiklet sporuna ilgi her geçen gün biraz daha artıyor ve çok başarılı sporcular yetiştiriyoruz. Elde ettiğimiz başarılar sayesinde ilimizde büyük organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu şampiyona aynı zamanda Adıyaman'ın tanıtımı için de önem taşımaktadır. Yarışların tarihi Perre Antik Kenti'nden başlaması nedeniyle bu spora ilgi duyanlar ve halkımız, Kommagene dönemine ait Karakuş tepesi, Cendere köprüsü, Arsemia ile eğer isterlerse Nemrut Dağı ören yerini de görebilme imkânı bulacaklardır. Böylece spor, turizm ve şampiyona bir arada ilimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Yarışlar süresince 30 farklı ilden 450 sporcuyu ilimizde misafir etmek için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık ve misafirlerimizi ağırlamaya başladık." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir