• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Modi BAE'ye 5 trilyon dolar için göz kırptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haber ajansı WAM'a verdiği özel röportajda Hindistan'ın, 5 trilyon ABD doları değerinde bir ekonomik anlaşma için BAE'de bir ortak bulduğunu dile getirdi.

23 Ağustos tarihinde iki günlük resmi ziyaret için BAE'ye giden Modi, "BAE'yi, karşılıklı yarar sağlayacak bir ortaklıkla 5 trilyon ABD dolarına ulaşma hedefini gerçekleştirmede değerli bir ortak olarak görüyoruz." dedi.

Başbakan, "Hindistan, 2024-25 yılına kadar 5 trilyon ABD Doları değerinde bir ekonomi olma iddiası ile yola çıktı. Önümüzdeki beş yılda yaklaşık 1.7 trilyon ABD Doları değerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bu vizyona ulaşmak için, hükümet yerli ve yabancı kaynaklardan gelen girişleri teşvik etmek için çalışıyor." dedi.

BAE-Hindistan ilişkilerinin "en iyi şekilde" olduğunu ve Hindistan'daki kilit sektörlere BAE yatırımlarının büyüdüğünü belirtti. Modi, "Hindistan'da yenilenebilir enerji, gıda, liman, havaalanları, savunma üretimi ve diğer sektörlerden farklı sektörlere yapılan yatırımlara artan bir ilgi var." dedi.

"Altyapı ve konut gibi sektörlere BAE yatırımları artırılıyor."

"BAE, 2018-19 yıllarında yaklaşık 60 milyar ABD doları tutarında ticaret yapan üçüncü büyük ticaret ortağımız. Şirketlerimizin çoğu burada BAE'ye yatırım yapıyor. Her iki ülke de BAE'nin Hindistan'daki 75 milyar ABD doları tutarındaki yatırım taahhüdünü uygulamak için yakın ve güçlü bir şekilde çalışıyor." dedi.

Başbakan, "Hindistan-BAE ilişkilerinin şimdiye kadar en iyi şekilde olduğunu söylemekten gurur duyuyorum." dedi.

Modi, Ocak 2017'de Hindistan'a, Abu Dabi Kraliyet Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutan Yardımcısı Majesteleri Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, ziyareti sırasında imzalanan Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması'nın önemini vurguladı.  Modi, "O zamandan beri savunma, güvenlik, altyapıya yatırım, enerji ve daha fazlasını içeren kilit alanlarda imzalanan anlaşmaların uygulanmasında büyük ilerleme kaydettik. Başka bir deyişle, ilişkilerimiz gerçekten çok boyutludur. " dedi.

Başbakan, Cumartesi sabahı aldığı BAE'nin en yüksek sivil ödülü olan Zayed Nişanı hakkında, "Bu, benim ve 1.3 milyar Hintli vatandaşları için özel bir öneme sahip bir onurdur. Büyük ve vizyon sahibi bir dünya lideri, bu güzel ulusun babası, rahmetli Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahyan'ın anısına anılıyor." dedi.

BAE'deki Hint topluluğu hakkında, " BAE'deki Hintli iş adamlarının Hindistan'a yaptığı yatırımlarda sürekli bir artışa şahit oluyoruz. Buradaki Hint diasporasının refahına bakmak için BAE liderliğine en derin takdirimi sunuyorum. Ayrıca, yabancılara uzun vadeli vize ve diğer faydalar sağlamak için atılan adımlar için BAE liderliğine teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir