• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
Kişi Başına 5 Kg Zeytinyağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Kasım ayı içerisinde 14-16 Kasım 2012 tarihlerinde Çin`de düzenlenen Food Hospitality China 2012 Fuarı ile 26-29 Kasım 2012 tarihlerinde Irak`ın Erbil kentinde düzenlenen Agro Food 2012 Fuarı`na katılarak yeni hasat zeytin ve zeytinyağlarını alıcıların beğenisine sunan ZZTK (Zeytin Ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi), bundan sonraki süreçte iç piyasada zeytin ve zeytinyağı tanıtım ve tadım etkinliklerine hız vereceğini belirtti.

Zeytin ve zeytinyağının iç piyasada tanıtımı için Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi olarak hazırladıkları, \"Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli\" isimli proje ile Uluslararası Zeytinyağı Konseyi`nden üçüncü kez hibe desteği aldıklarını anlatan ZZTK Başkanı Metin Ölken, Türkiye`de zeytin ve zeytinyağı tüketiminin diğer zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkelerin çok altında kaldığını belirterek, \"Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte oluşacak 650 bin tonluk zeytinyağı rekoltesinin tüketilebilmesi için istikrarlı ve sürdürülebilir bir ihracat yanında güçlü bir iç piyasanın varlığına ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Daha önce İstanbul, Bursa ve Ankara`da yaptığımız etkinlikleri bu kez Anadolu`ya yayıyoruz. Bugün Eskişehir`de tadım ve tanıtım etkinliği düzenliyoruz. Sonraki süreçte Antalya, Diyarbakır ve Erzurum`da tanıtım yapacağız. Türkiye`de kişi başı 1.5 kg. seviyesinde olan zeytinyağı tüketimini kısa vadede 2 kg.`a orta vadede 3 kg`a, uzun vadeli bir programla 5 kg`a çıkarmak istiyoruz\" şeklinde konuştu.

ZZTK`nın kurulduğu 2007 yılından bu yana dış ve iç tanıtımı paralel yürüttüğünü ifade eden Ölken, ZZTK`nın Anadolu turunda ilk durağı olan Eskişehir Espark AVM`de düzenledikleri tanıtım ve tadım etkinliğinde Eskişehirlilerin zeytin ve zeytinyağına ilgisinin, Eskişehir`de zeytinyağı tüketiminin önümüzdeki yıllarda ciddi bir ivme kazanacağını gösterdiğini ve kendilerini umutlandırdığını söyledi. Ölken, \"Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi olarak, önümüzdeki haftalarda Diyarbakır, Antalya ve Erzurum`da Alışveriş Merkezleri`nde zeytin ve zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinlikleri ile Anadolu`da zeytinyağı tüketimini arttırma çalışmalarımızı sürdüreceğiz\" diyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir