• DOLAR 32.508
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2490.215
  • ...
Verilen sözler unutuldu! İŞÇİ KIYIMI DEVAM EDİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Seçimi kazanan hangi partiden olursa olsun önceki dönem belediyede görev alan bürokratları ve işçileri kıyımdan geçiriyor. 31 Mart seçimleri öncesinde belediyelerden işçi çıkarılmayacak söylemiyle oy toplayan CHP, seçim sonrası kazandığı belediyelerde işçi kıyımına başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim öncesinde, “Bütün işçilere namus sözü veriyorum. Eğer kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse, gelin beni bulun.” demişti. Seçim öncesinde verilen sözler unutuldu ve CHP’li birçok belediyeden işçi çıkarıldı. Son olarak ise İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 50 işçi işten çıkarıldı.

İŞÇİ ÇIKARMALAR İLK BOLU’DA BAŞLADI

Suriyeli mültecilere verilen yardımları keserek büyük tepkilere neden olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan daha sonra ise belediye çalışan yüzlerce işçiyi işten kovdu. Çalışmaya devam eden işçileri ise sendika değiştirmeye zorladı. İşten çıkarılan işçiler günlerce belediyenin önünde oturma eylemi yaptı. İşçiler daha sonra Bolu’dan Ankara’ya kadar yürüdü ve CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, burada yaptığı konuşmada, “Üyelerimize baskı yaptılar, üyelerimizi tehdit ettiler, sürgün ettiler. Sendikamızdan koparamadıkları arkadaşları işten attılar. Bugün itibarıyla HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızdan baskıyla, tehditle, zorlamayla, sürgünlerle istifa ettirilen üye sayımız 14 bin 900. Baskılarla, tehditlerle bizden kopartılanların uğradığı zulümler son bulsun diyerek buradayız. Bu kavgamız, bizi yok sayan zihniyete karşı. Biz bir emek örgütüyüz. Emek örgütü emekçilerin yanındadır. Satılmış bir kısım sözde sendikacılar, zalimlerle işbirliği yapıyor. Onların maskelerini indireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

ADANA VE MERSİN BELEDİYELERİNDE BÜYÜK KIYIM HAZIRLIĞI

İşçi kıyımlarına devam eden CHP’li belediyelere Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri de katıldı. İki büyükşehir belediyesinden yüzlerce işçi çıkarıldı. Ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından çıkarmaların artacağına işaret etmişti. Tekin mesajında, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek tam 4 bin bankamatik memurunun işine son verdi. Adana'da bankamatik memuru sayısı yaklaşık 6 bin. Sn. Zeydan Karalar da bu kişiler için gerekeni yapacağını açıkladı" demişti. Adana Büyükşehir Belediyesinden ilk etapta, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, Ulaşım A.Ş., Altın Koza A.Ş., Yeni İmar A.Ş., ÇUFAŞ A.Ş. ve BELDE TAŞ A.Ş.’nden bin 750 kişi işten çıkarılmıştı.

İLÇE BELEDİYELERİNDEN İŞÇİ ÇIKARMA FURYASI

Tıpkı büyükşehir belediyeleri gibi ilçe belediyeleri de işçi çıkarma furyasına ayak uyduruyor. Seçimlerden önce “Hiçbir işçinin işiyle aşıyla oynamayacağım, kimseyi işten çıkarmayacağım" diye söz veren CHP'li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tam 425 çalışanı işten çıkardı. Menemen Belediyesi de seçimden hemen sonra 360 işçinin iş akdini feshetmişti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE DE İŞÇİ KIYIMI BAŞLADI

Seçim döneminde “Herkesi kucaklayacağım, hiçbir işçinin ekmeğiyle oynamayacağım” vaatleriyle oy toplayan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da işçileri çıkarmaya başladı. Öncelikle sendika değiştirmesi için işçilere baskı uygulayan belediye şimdi de işten çıkarmalara başladı. İlk etapta Medya A.Ş bünyesinde çalışan 50 kişi işten çıkarılırken işçi kıyımının sürmesi bekleniyor. İşten çıkarılan Medya A.Ş çalışanları, “İBB Medya A.Ş çalışanları olarak çalıştığımız süre boyunca verilen işleri hakkıyla yaptık, Modyo TV, İBB TV ve diğer yayın mecralarında İstanbullulara haber, kültür sanat çalışmaları olmak üzere birçok alanda bilgilendirmelerde bulunduk. Biz her zaman emekten, çalışıp üretmekten yana olduk. Haksız ve sebepsiz bir şekilde işten çıkarılmamızı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu. İşten çıkarılan çalışanlardan İsmail Er ise, şu ifadeleri kullandı: "Biz seçim sonrasında işimize gelip mesaimize devam ediyorduk. Hiçbir problemin olmadığını düşünüyorduk. Çünkü miting meydanlarında söylenen sözler belliydi. ‘Hiç kimse işinden atılmayacak ama kendimizce bir kadro oluşturacağız’ denilmişti. Bizde gelen yönetimin belli yöneticileri değiştireceğini düşünüyorduk. Fakat yasal olan doğum iznini kullanan arkadaşımızın işten çıkarılacağını düşünmemiştik. 56 günde nasıl bir performans değerlendirmesi yapıldı da şef, müdür, şoför, muhabir, kameraman, muhabir, grafiker, editör, idari personel işten çıkarıldı. Herhangi bir resmi kayıt yok ama atılan twit, gidilen mitingler sebebiyle siyasi bir trol olduğumuz iftirasıyla işten çıkarıldık. Bize trol diyenler dün geceden beri sahte hesaplardan itibar suikastı yapıyorlar.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir