• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Mescid-i Aksa, yakılışının 50'nci yıl dönümünde unutulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti ve Filistin Vakfı, Mescid-i Aksa'nın yakılışının 50'nci yıl dönümü münasebetiyle İstanbul'da bir program düzenlendi.

Başakşehir Merkez Cami önünde düzenlenen programa, Yurtdışı Filistinli Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Dünya Müslüman Alimler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Ekinci, Bina ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu İslam El Ğamri, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin ve vatandaşlar katıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, işgal altındaki Kudüs şehrinin çok yakın zamanda özgürlüğe kavuşacağı vurgusu yapıldı.

"Allah'ın emirlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışırsak sıkıntılarımızın sona erdiğini görürüz"

Programda bir konuşma yapan Dünya Müslüman Alimler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Ekinci, "Filistin ve Mescid-i Aksa'nın ne kadar önemli olduğunu her Müslüman biliyor. Ancak şu anda Filistin'in yıllarca siyonizmin ayağı altında ezilmesi, özgürlüğüne kavuşamaması ve her geçen yıl Siyonizm'in barbarca davranıp zulmetmesi tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bilinmelidir ki, parçalanmış ümmetin ikinci defa parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya olmasının temelinde israilin ihtilali yatıyor. Maalesef yaşadığımız sıkıntıların sebebi siyonizmin güdümündeki AB ve ABD'nin israili korumasından kaynaklanıyor. Bizler dünyanın çeşitli yerlerinde yaşasak da Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için çalışmalıyız. Eğer Müslümanlar olarak Allah'ın emirlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışırsak sıkıntılarımızın sona erdiğini görürüz." diye konuştu.

"Kudüs sadece bir toprak parçası değil Müslümanları ortak değeridir"

Yurtdışı Filistinli Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ise yaptığı konuşmada, israilin işgali altında olan Mescid-i Aksa'nın sadece bir toprak parçası olmadığını, bütün Müslümanların ortak değeri olduğunu ve yakın zamanda özgürlüğüne kavuşacağını söyledi.

"Kudüs'ün yakın zamanda işgalden kurtulacağına inanıyoruz"

Düzenledikleri program hakkında değerlendirmede bulunan Filistin Vakfı Başkan Yardımcısı Muhammed Alazzami, şunları söyledi:

"Biz Filistin vakfı olarak Mescid-i Aksa ve Kudüs halkının yalnız olmadığının mesajını vermek istedik. Kim olursak olalım, nerede olursak olalım Kudüs'ün yanında olacağız. İnanıyoruz ki Kudüs en yakın zamanda işgalden kurtulacak. Bugün Kudüs'ün maketini getirdik ama inşallah en yakın zamanda Kudüs'ü fethedeceğiz."

Programda ayrıca kamyon kasasına kurulan Kudüs minyatürü ve direnişin fotoğrafları sergilendi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir