• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
​1071 Malazgirt etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 28’nci Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında "1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları" açılış programı düzenlendi.

Aylardır yapılan hazırlıkların ardında yapılan açılış, Bitlis’in Ahlat ilçesi Çarho mevkiinde başladı.

Açılış öncesi bayraklı yolda yapılan kortej yürüyüşünün ardından, Otağ çadırı önünde protokol konuşmaları yapıldı.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, etkinliğe katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay da binlerce yıllık tarihin mihenk taşının Ahlat olduğunu söyledi.

Çağatay, "Binlerce yılık tarihimizin mihenk taşı Ahlat’tayız. Hemen arkamızda tespit edilmiş 10 bin civarında şahadete eren yiğitlerin huzurundayız. Şu bayrakların altında etkilenememek mümkün değil. Bizlere burayı yurt edenlerden Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın işareti ile devletimizin her kademesi Ahlat’ta gözünü dikmiş durumda. Ahlat ‘Sakin Şehir’ unvanını aldı. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gözbebeği haline geldi. Kıbrıs’tan gelen gençlerden bahsediliyor. Ahlat Kıbrıs’tır, Kıbrıs Ahlat’tır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Geçmişini unutan devletlerin geleceğinin de olmayacağını belirten Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise Çanakkale ile başlayan Malazgirt ve Ahlat ile devam eden geçmişlerinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Ahlat Çarho mevkiinde düzenlenen açılış programına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yılmaz, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldılar. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir