• DOLAR 32.343
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2240.887
  • ...
Göçüğün meydana geldiği eve giriş yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Şehitkamil ilçesinde iki katlı bir evin zemininde göçük meydana gelmesi sonucu 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay, ilçenin Hisarcıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cuma günü dolayısıyla Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okumak için iki katlı evde bir araya gelen mahallenin kadınları, Kur'an-ı Kerim okudukları esnada evin zemini henüz bilinmeyen nedenle çöktü. Çökmenin olduğu alandaki 20 kadın yaklaşık 3 metre yükseklikten zemine düştü.

Çökmenin ardından haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye, AFAD, UMKE, Kızılay ve polis ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, çökmede yaralanan 6 kişi sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından molozların arasından çıkarılarak ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Şehitkamil Belediyesi ekipleri evde inceleme yaptılar. Göçüğün meydana geldiği ev ile evin bulunduğu sokak ise güvenlik amacıyla yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Çöken evden yara almadan kurtulan Semra Çöplü, çökme anı deprem olduğunu sandıklarını ve büyük bir korkuya kapıldıklarını söyledi.

Evin sahibi Mehmet Sarıkaya ise normalde evininin boş olduğunu ve kendisinin de başka bir mahallede ikamet ettiğini belirterek, "Mahalleli kadınlar, evi bizden istediler. Mahallenin kadınlarıyla evde bir araya gelip kadınlara, çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretmek istediklerini söylediler. Bizde kıramadık verdik. Her hangi bir ücret talebinde de bulunmadık. Hayrımıza kullanıyorlardı." dedi.

Nurgülay Sarıkaya da "Komşular 'eviniz çöktü' diye beni aradılar. 'Eviniz çöktü' deyince bende büyük bir korku ile geldim, evin komple çöktüğünü sandım. Ama Allah'a şükürler olsun, sadece odanın bir bölümü çökmüş, Allah esirgedi." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir