• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Diyarbakırlı Esnaftan DEDAŞ`a Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın en işlek caddelerinden olan Sakarya Caddesi üzerinde bulunan elektrik trafosu, tehlike saçmaya devam ediyor. Elektrik trafosunun geçen hafta patlaması sonucu zarar ettiklerini savunan esnaf, tepkilerini İlke Haber Ajansı aracılığıyla dile getirdi. Biran önce elektrik trafosunun yerinin değiştirilmesi ve zararlarının karşılanması talebinde bulunan esnaf, can güvenliklerinin olmadığını ifade etti.

 

Yetkililer Sorunlarımıza İlgisiz Kalıyor
Geçen hafta dükkanlarının bulunduğu yerde meydana gelen trafo patlaması sonucu 5 milyar TL zarar ettiğini söyleyen esnaf Muhlis Başaran, \"Burada can güvenliğimiz yok. Birkaç defa esnaftan imza toplayıp DEDAŞ`a dilekçe verdik fakat yetkililerden bir cevap alamadık. İnsanların canını hiçe sayarak bize kulak vermiyorlar. Yetkililer artık buna bir çare bulsunlar\" dedi.
Sakarya Caddesi gibi büyük bir yerde trafonun cadde ortasında bulunmasının büyük tehlikelere yol açtığını ifade eden Başaran, \"Caddenin tam ortasında trafonun kurulması burada can kayıplarına neden olabiliyor. Allah muhafaza burada bir patlama sonucu birçok can kaybı yaşanabilir. İki, üç yıl önce burada elektrik tellerinin kopması sonucu bir vatandaş hayatını kaybetti. Artık bu sorunu yetkililerin çözmesini bekliyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Halk Korkudan Dükkanlarımıza Giremez Oldu
Elektrik trafosunun caddede bulunmasından dolayı mağdur olduklarını belirten başka bir esnaf Cihan Gür, \"Geçenlerde burada bir patlama meydana geldi ama kalabalık yoktu. Yoksa birileri zarar görebilirdi. Olan yine bizim esnaf arkadaşa oldu, yaklaşık 5,6 milyar zarara girdi. Halk trafonun korkusundan dükkanlarımıza gelemiyor, her an bir patlama olur endişesi ile kaçıyor. Bundan dolayı işlerimiz de kesilmiş durumda. Yetkililerden isteğimiz bunların tedbirlerini almalarıdır\" ifadelerini kullandı.

 

Bunun Hesabını Kim Verecek?
Yetkililerin önlem almasını isteyen esnaf Mustafa Diri ise, \"Geçenlerde trafo o kadar şiddetli patladı ki, herkes bomba atıldığını sanıp yere yatmaya başladı. Burası Diyarbakır`ın en işlek caddelerinden biridir. Burada bir yangının çıkması demek facia demektir. Çünkü her taraf işyeri ve kalabalık had safhadadır. İtfaiyenin buraya girmesi imkansız, burada biri ölürse bunun hesabını kim verecek?\" diye sordu.

 

En Çok Vergi Veren İşyerleri Burada
Caddede elektrik trafosunun bulunmasının birçok tehlikelere yol açtığını söyleyen vatandaşlardan Ramazan Yokuş ise, \"Bu güzel Diyarbakır içinde ve en işlek caddede biz bu trafoyu gördüğümüzde tiksiniyoruz, çünkü hem çok tehlikeli bir yerde duruyor hem de görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Geçenlerde patlama oldu esnafın malı zarar gördü, peki orada birinin canına bir şey olsaydı onun hesabını kim verecekti? Yetkililer vergi zamanı geldiğinde herkesten alıyor. En çok vergi verilen işyerleri burada ondan dolayı bu caddenin çok güzel olması lazım. Yetkililerin derhal önlem alıp Sakarya Caddesini temizlemeleri gerekir\" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz, M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir