• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Erciş`te Halk Sular Altında Kalan Çadırda Namaz Kılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 23 Ekim 2011`de meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde, Erciş`in en büyük camisi olan merkez Kara Yusuf Paşa Camii ağır hasar gördüğü için ibadete kapatıldı. Bunun üzerine vatandaşlar namazlarını Recep Tayyip Erdoğan Parkında kurulan çadır mescitte kılmaya başladı. Ancak kar yağışı ile birlikte çadır mescit sular altında kaldı. Namazlarını kılacak yer bulamayan vatandaşlar yetkililere seslenerek acil çözüm istedi.

 

\"Yazın Sıcaklıktan, Kışın Soğuktan İbadetlerimizi Yerine Getiremiyoruz\"
Kara Yusuf Paşa Camisinin cemaatinden Davut İldiz \"Geçen sene Erciş`te meydana gelen 7,2`lik depremden sonra merkez camimiz hasar gördüğü için çadır kuruldu. Ancak cami cemaati olarak yazın sıcaktan kışın ise olumsuz hava şartlarından dolayı namazlarımızı hakkıyla eda edemiyor, ibadetlerimizi yerine getiremiyoruz.\" dedi.

 

\"Namazlarımızı Artık Camide Kılamıyoruz\"
Namazlarını camide kılamadıklarını belirten İldiz \"Yağan yağmurdan dolayı yağmur suyu mescidin altına sızdığı için çoraplarımız ve elbiselerimiz ıslanıyor. Bunun için biz namazlarımızı artık camide değil iş yerlerimizde kılmak zorunda kalıyoruz\" ifadelerini kullandı.
Yetkililere seslenen İldiz, bu sıkıntıların giderilmesini ve ibadetlerini yapabilecekleri bir caminin yapılmasını istediklerini söyledi.

 

\"Mescidin İçinde Göletler Oluşmuş\"
Cami cemaatinden nakliyecilik yapan Ahmet Çakar çadır mescidin içinde göletler oluştuğuna dikkat çekerek, \"Bu şekilde ibadetlerimizi yerine getiremiyoruz. Yetkililer hemen bu üzücü duruma bir el atmalarını ve kalıcı bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Yoksa cami cemaati Cuma namazlarını bile eda edemeyecek.\" Şeklinde konuştu.

 

\"Her Şeye El Atıldı Camiler Hariç\"
Merkez Kara Yusuf Paşa Camii cemaatinden Fuat Korkmaz ise mescidin içinde su olduğu için ayaklarının ıslandığını belirterek, \"Havaların soğumasıyla ayaklarımız üşüdüğü için namazımızı huşu ile kılamıyoruz. Allah rızası için yetkililer bu duruma bir el atsınlar. Gelip bu cemaatin halini bir görsünler. Her şeye el atıldı. Okullar yapıldı işyerleri açıldı Ancak bir cami yapılamadı.\" diyerek olaya tepki gösterdi.

 

\"Bu İşin Tek Sorumlusu Belediye ve Kaymakamlıktır\"
Bunun sorumlusunun kaymakam ve belediye olduğunu aktaran Korkmaz, \"Bu işin tek sorumlusu Erciş Belediyesi ve kaymakamlıktır. Bu sorunlar onların gözleri önünde cereyan ediyor. Eğer ilgilenselerdi şimdiye kadar hallederlerdi. Tabi secde yüzü bilmiyorlarsa o ayrı. Eğer namaz kılıyorlarsa gelip görmeleri ve bu duruma el atmaları lazım\" şeklinde konuştu.

 

\"Yetkililer Okul Çalışmalarındaki Hassasiyeti Neden Camiler İçin Göstermiyor?\"
Cami cemaatinden ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise \"Bu memleket sahipsiz olmasaydı bugün camilerimiz bu halde olmazdı başbakan bilmemem nerelere cami yaptırıyor cemaatsiz cami ne olacak burada cemaat var. Mescit yok. Yetkililer okul çalışmalardaki hassasiyeti neden camiler için göstermiyor. Okular alel acele yapılırken camiler neden hala bu haldedir. Buradaki yetkililer ya camiye gelmiyorlar ya da bu sorunları görmek istemiyorlar.\" diyerek olaya sert bir şekilde tepki gösterdi.

 

\"Donuyoruz Titriyoruz İbadetin Zevkini Alamıyoruz\"
Su içinde ibadet ettiklerini aktaran cami cemaatinden başka bir vatandaş da yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını belirterek, \"Üşüyoruz, donuyoruz. ibadetlerimizden bir lezzet alamıyoruz. Merkez cami olduğu için 3 bin ila 4 bin civarında insan geliyor. Bu insanlar adam akıllı ibadetlerini yapamıyor.\" diye konuştu. (Hamza Kaya-Sinan Bilici-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir