• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Diyarbakır’da camiye çirkin saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akşam namazı öncesinde camiye giren bazı kişi veya kişiler camide bulunan Kur'an rahlelerini kırıp üst kattan aşağıya fırlatarak zarar verdi. Aynı zamanda kız öğrencilerine ait başörtü ve camiye ait seccadeleri de etrafa savurdukları görüldü.

Cami cemaatinden edinilen bilgilere göre en son 2 ay önce de bu camiye benzer saldırıların yapıldığı, son 7-8 aydan bu yana saldırıların tekrarlandığı belirtildi. İddialara göre cami çevresini mesken edinen hırsızlık yapan madde bağımlısı bir çete, camiye saldırıp zarar veriyor. Kimi zamanlar camide yatıp kalktıkları yine cami cemaatinden öğrenildi.

Kayapınar İlçe Müftülüğünün de bulunduğu bu yerde daha önce kız öğrencilere yönelik yatılı hafızlık kursu da yer alıyordu. Yapılan saldırılardan dolayı, öğrencilerin güvenliği sağlanamadığından yatılı hafızlık eğitimine son verilip, gündüz eğitimine dönüştürüldü.

Akşam namazı için camiye gelen cami cemaatinin haber vermesi üzerine olay yerinde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra polis ekipleri kırık rahlelerden örnekler alarak, faillerin yakalanmasına yönelik inceleme başlattı.

Cami ortasına savrulan rahle parçalarını gören cami cemaati bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanmasını istiyor. Caminin, cami eşyalarının ve öğrencilerin güvenliğinin bir an önce sağlanmasını isteyen cami cemaati, yetkilileri duruma müdahale etmeye çağırıyor.

Kayapınar İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada; muhtemelen önceki saldırılar ciddi saldırılar olmayıp küçük çapta saldırılar olduğundan, cami cemaati tarafından kendilerine yansıtılmadığı belirtildi. Yatılı eğitim veren kız hafızlık kursunun yatılı kısmının iptal edilip gündüz eğitimine dönüştürülmesinin saldırılar nedeni ile olmayıp, Müftülük bünyesinde eğitim veren bütün yatılı kız hafızlık kurslarının Merkez Yenişehir ilçesinde açılan Abdülhamit Han Yatılı Kız Hafızlık Kursu bünyesinde toplanması olduğu açıklandı. Güvenlik konusunda ise, cami güvenliğinin sağlanması konusunda yetkililer nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu belirtildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir